13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣτη Βουλή το θέμα των ληγμένων τροφίμων στο ΚΕΠΒ

Στη Βουλή το θέμα των ληγμένων τροφίμων στο ΚΕΠΒ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Ληγμένα τρόφιμα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Διαμαρτυρίες στρατιωτών από την 2022 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος 2022) στο Στρατό Ξηράς, που βρίσκονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα, δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε ιστοσελίδες.

Πιο συγκεκριμένα, στρατιώτες από το κλιμάκιο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ), που σε λίγες μέρες πρόκειται να μετακινηθούν στην Κύπρο, αναφέρουν ότι μετά την επιστροφή τους στη μονάδα από την άδεια του Πάσχα, το βράδυ στις 26 του Απρίλη τους ανακοινώθηκε στην αναφορά της μονάδας ότι το επόμενο πρωί δεν θα χορηγηθεί πρωινό.

Οι στρατιώτες στις 27 Απρίλη, λόγω της μη χορήγησης πρωινού γεύματος με ευθύνη της μονάδας, αναγκάστηκαν να αγοράσουν τρόφιμα από το Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας (Κ.Ψ.Μ). Εκεί διαπίστωσαν ότι  τρόφιμα που είχε το Κ.Ψ.Μ. προς πώληση στους στρατιώτες, σάντουιτς και κρουασάν, είχαν ήδη λήξει (Ημερομηνία Λήξεως στις 24 Απρίλη 2022).

Σε κάθε ΕΣΣΟ, οι νέοι στρατευμένοι που παρουσιάζονται στο ΚΕΠΒ Θήβας, διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά άσχημων  συνθηκών διαβίωσης και σίτισης των φαντάρων στο ΚΕΠΒ στη Θήβα. Οφείλει να δώσει απαντήσεις για τους λόγους και τις αιτίες που δημιουργούν συνθήκες σαν αυτές που βίωσαν οι στρατευμένοι μετά την άδειά τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα ώστε:

– Να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της μη χορήγησης πρωινού;

– Να μην χορηγούνται ληγμένα τρόφιμα από το  Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Μαρίνος Γιώργος

Παφίλης Θανάσης