13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣτη Βουλή το θέμα της χορήγησης ειδών ιματισμού στους ΟΒΑ

Στη Βουλή το θέμα της χορήγησης ειδών ιματισμού στους ΟΒΑ

Κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή από τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου,κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, η επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (ΕΣΠΕΕΚ)και η αντίστοιχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με θέμα “Χορήγηση Ειδών Ιματισμού Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ)”, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, με την οποία αναδεικνύει την αναγκαιότητα χορήγησης ειδών ιματισμού στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) και αιτείται σχετικών απαντήσεων επί του θέματος.

Συγκεκριμένα, στις υπόψη επιστολές επισημαίνεται ότι οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) δεν έχουν συμπεριληφθεί στην τελευταία χορήγηση ειδών ιματισμού νέου τύπου, παρόλο που διανύουν το 2ο έτος υπηρεσίας τους. Εξαιτίας αυτού, δυσχεραίνεται η συμμετοχή τους σε δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα η Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, στην οποία απαιτείται η στολή νέου τύπου, ενώ η αγορά τους με ιδίους οικονομικούς πόρους, παρά τις όποιες παροτρύνσεις, καθίσταται ως επί το πλείστον αδύνατη, μιας και οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης υπάγονται στο χαμηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεδομένου ότι κρίνεται άδικη και άνιση η αντιμετώπιση των ΟΒΑ από την πολιτεία έναντι των υπολοίπων στελεχών των ΕΔ, απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων από τον αρμόδιο Υπουργό για την αποκατάσταση του ζητήματος, προκειμένου να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη και το αίσθημα δικαιοσύνης και ασφάλειας σ’ αυτούς.

Για τον Τομέα Άμυνας

Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου

Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής