13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣτης ακρίβειας τον καιρό κόβουν το φθηνό καφέ από τα ''χακί'' στελέχη...

Στης ακρίβειας τον καιρό κόβουν το φθηνό καφέ από τα ”χακί” στελέχη της ΔΕΘ;

Του Ηλία Προύφα

Τα τελευταία χρόνια αυτό που ξεχωρίζει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτονται καθημερινά, κατά χιλιάδες το ”χακί” χώρο, όπου στελέχη από μονάδες και σχηματισμούς και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως από την ευρύτερη περιοχής Θεσσαλονίκης, όπως της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας ”ΠΟΝΤΟΣ” και της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών της Ρεντίνας, ξεναγούν τους υψηλούς και όχι μόνο επισκέπτες στο χώρο, ενημερώνοντάς τους για διάφορες δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ως εδώ όλα καλά. Ποιο όμως είναι το πρόβλημα που υπάρχει φέτος.

Όπως μαθαίνουμε στο kranosgr.com, κάθε χρόνο η ΛΑΦ Θεσσαλονίκης και πολύ σωστά, έστηνε στο χώρο του περιπτέρου των ΕΔ, ένα δικό της κυλικείο, με τιμές ΚΨΜ, αυστηρά για τα ένστολα στελέχη και τους οπλίτες που θα βρίσκονται εν υπηρεσία στο χώρο. Και δε μιλάμε για ένα και δύο στελέχη, αλλά για δεκάδες, που φορώντας τη στολή βρίσκονται για αρκετές ώρες στη ΔΕΘ.

Αυτά τα στελέχη εκ των οποίων τα περισσότερα, θα βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, μπορούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης να αγοράσουν ένα παγωμένο νερό, ένα καφέ και ένα τοστ, από το δικό τους ”χακί” κυλικείο, με τιμές στρατοπέδου.

Φέτος αυτό που ακούγεται είναι ότι στον αρχικό προγραμματισμό, ”χακί” κυλικείο (για τα ένστολα εν υπηρεσία στελέχη) δε θα υπάρχει και όσοι εκτελούν υπηρεσία στη ΔΕΘ, θα πρέπει να αγοράζουν τα προϊόντα που θέλουν με εμπορικές τιμές, από όπου επιθυμούν.

Μάλιστα ενώ το κυλικείο δε θα υπάρχει, θα σταλεί προσωπικό εστίασης, για τις ανάγκες της πολιτικής ηγεσίας.

Σίγουρα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ο ΑΓΕΕΘΑ και ο Σωματάρχης Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουν κάτι τέτοιο.