13.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΣτην Defea 2023 ο τομέας άμυνας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Στην Defea 2023 ο τομέας άμυνας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Αντιπροσωπεία του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενη από τους Αν. Γραμματείς του Τομέα, Αντιπτέραρχο (Ι) εα Θωμά Χατζηαθανασίου, κ. Τάκη Μοσχολιό και κα Κρυσταλλία Αρμενάκη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος, επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας “DEFEA 2023”.

Η αντιπροσωπεία του Κινήματος επισκέφθηκε κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες, όπου ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει προγράμματα παραγωγής, αλλά κυρίως για το σχεδιασμό και τις μελλοντικές προοπτικές τους στον τομέα δραστηριοποίησης εκάστης εξ αυτών.

Η Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία -κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες- κρινόμενη υπό το πρίσμα της εθνικής αναγκαιότητας και της επείγουσας προτεραιότητας, χρήζει της στήριξης και ενίσχυσης της πολιτείας, στενά συνδεδεμένης με τον γενικότερο σχεδιασμό της οικονομικής ανάπτυξης, και, της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας της Χώρας, χωρίς νέα ελλείμματα, μέσω στρατηγικού σχεδιασμού και διαφανούς διασύνδεσής τους με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και τους μεσοπρόθεσμους εξοπλιστικούς σχεδιασμούς τους, αλλά και εμπλοκής τους στη συμπαραγωγή στο πλαίσιο εφαρμογής βιομηχανικών επιστροφών που δέον να υπαγορεύονται από τις συμφωνίες αμυντικού υλικού, διότι έχουν τη δυναμική να συμβάλλουν στην καινοτομία, στην απόκτηση τεχνογνωσίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ενίσχυση του BRAIN GAIN, στην εξωστρέφεια, στην απόκτηση της επιδιωκόμενης αυτονομίας και περαιτέρω ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στην εν γένει στήριξη της εθνικής ισχύος της χώρας.

Για τον Τομέα Άμυνας

Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου

Αν. Γραμματέας Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής