13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτην τελική φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας Άνοιξη 2021 του ΝΑΤΟ η...

Στην τελική φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας Άνοιξη 2021 του ΝΑΤΟ η εταιρεία Aratos Systems BV

Στην τελική φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας  Άνοιξη 2021 του ΝΑΤΟ η εταιρεία Aratos Systems BV μέλος του ελληνικού Ομίλου ΑΡΑΤΟΣ

Η Aratos Systems BV, μέλος του ελληνικού Ομίλου ΑΡΑΤΟΣ, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην τελική φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας Άνοιξη 2021 του ΝΑΤO, με αντικείμενο τις εφαρμογές διαστήματος για την ασφάλεια και άμυνα.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Πορτογαλίας και το Innovation Hub του NATO και συμμετέχουν ιδιώτες, εταιρείες και φορείς από τις χώρες του Οργανισμού, καταθέτοντας καινοτόμες προτάσεις με στόχο την αξιοποίηση τους για τους σκοπούς του Οργανισμού στη διαχείριση κρίσεων και στην ενίσχυση της ασφάλειας.

Η πρότασή της εταιρείας, με την οποία προκρίθηκε στην τελική φάση του Διαγωνισμού, αφορά σε ένα «Ευφυές Σύστημα Προστασίας Διαστημικών Αντικειμένων με χρήση τεχνολογίας Blockchain» (“Intelligent Blockchain-enabled Space-Assets Protection System”), το οποίο και θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση του ΝΑΤΟ στις 29 Ιουνίου στην Πορτογαλία κατά την οποία θα αναδειχθεί ο νικητής.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΡΑΤΟΣ και CEO της Aratos Systems BV, Δρ. Νίκος Μπογονικολός δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μια εταιρεία ενός ελληνικού Ομίλου, του Ομίλου ΑΡΑΤΟΣ, πρόβαλε μέσα από τη δουλειά της, την ικανότητά της να καινοτομεί αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που στην ομάδα μας συμμετείχαν και Έλληνες επιστήμονες. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύονται οι εξαιρετικές δυνατότητες και η σημαντική τεχνογνωσία των Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι μπορούν να διακριθούν ακόμα και στα πιο δύσκολα επιστημονικά πεδία. Να επισημάνω ότι η εταιρεία μας πέτυχε την είσοδο της στην τελική φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας Άνοιξη 2021 του ΝΑΤΟ,

παρουσιάζοντας ένα σύστημα που συνδυάζει την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Τεχνολογία Blockchain για την ασφάλεια των διαστημικών αντικειμένων (δορυφόροι, διαστημικά σκάφη)».

Σημειώνεται, ότι η Aratos Systems BV έχει ήδη αναπτύξει και άλλες συναφείς τεχνολογικές λύσεις με τη χρήση διαστημικών τεχνολογιών.  

Σχετικά με την Aratos Systems

Η Aratos Systems είναι μια Ολλανδική Μ.ΙΚΕ που ενσωματώνει καινοτόμες λύσεις και στοιχεία υψηλής τεχνολογίας στους τομείς της Εσωτερικής Ασφάλειας και Άμυνας, που συχνά χρησιμοποιούν και αξιοποιούν τις μεταφερόμενες γνώσεις και τεχνολογίες από άλλους κλάδους όπως οι ΤΠΕ και το Διάστημα. Είναι μέλος του διεθνούς ομίλου Aratos, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2003. Οι κύριοι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Aratos Systems είναι: Εσωτερική Ασφάλεια, Άμυνα, Κυβερνητική Ασφάλεια, Διάστημα, ενώ τα πεδία λειτουργίας της είναι Προστασία Κρίσιμων Υποδομών, Ασφάλεια Τηλεπικοινωνιών, Διαχείριση Καταστροφών και Κρίσεων, Γεω-Χωρική Νοημοσύνη, Blockchain για Ασφάλεια κ.λπ.

Σχετικά με το Aratos Group

Ο Όμιλος εταιριών Aratos ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2003 και σήμερα δραστηριοποιείται παγκοσμίως, μέσω στρατηγικών συνεργασιών, ενώ έχει θυγατρικές εταιρείες στην Ολλανδία από το 2017 και στην Βουλγαρία από το 2015. Οι βασικοί πυλώνες δραστηριοποίησης του Ομίλου είναι η παρατήρηση της Γης και οι διαστημικές τεχνολογίες και οι τεχνολογίες Blockchain. Έχοντας αναπτυχθεί σε διεπιστημονική βάση, ο Όμιλος έχει, πλέον, επικεντρωθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις καινοτομίες προς όφελος της κοινωνίας, τις ιατρικές εφαρμογές, τις ενεργειακές λύσεις, την άμυνα, καθώς και την ασφάλεια της Γης.