13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣτην Τήνο ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στην Τήνο ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Του Ηλία Προύφα

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ορίσθηκε από το Μαξίμου να εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό στον εορτασμό της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Τήνο.

Συνοδευόμενος από το Διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου, Αξιωματικό ε.α της ΠΑ Θανάση Βάλαρη και το Διευθυντή Ενημέρωσης Μάνο Πιτσιδιανάκη, μετέβη στο νησί της Μεγαλόχαρης, όπου τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, παρακολούθησε την πανηγυρική θεία λειτουργία και δοξολογία, χοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτη, Σύρου, Τήνου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεου.

Ακολούθως και από Αρματαγωγό του ΠΝ, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, απότισε φόρο τιμής στους πεσόντες της ΕΛΛΗΣ, ρίχνοντας στεφάνι στη θάλασσα, την ώρα που ζεύγος Γαλλικών αεροσκαφών ΜΙΡΑΖ της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποίησε χαμηλή διεύλεση πάνω από το σημείο.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ολοκληρώνοντας της περιοδεία του, έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους τους Έλληνες και ευχήθηκε για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν λυγίζει. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Είναι πιο δυνατή απ’ ό,τι πολλοί νομίζουν και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, με την σωφροσύνη, την αυτοσυγκράτηση, αλλά και την ακράδαντη αποφασιστικότητα αφού γνωρίζει ότι το δίκαιο είναι με το μέρος της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε ότι «από το λιμάνι της Τήνου ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα ήθελα να κάνω την ευχή, η Παναγία να προστατεύει, να οδηγεί και να φωτίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες, στις δύσκολες στιγμές και πάντοτε. Να σκεπάζει με τη Χάρη της αυτόν εδώ τον τόπο και τις ελληνικές θάλασσες, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, το Πολεμικό Ναυτικό μας που αγωνίζονται αυτή την ώρα για τα Εθνικά μας Δίκαια».