13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣτην πρώτη γραμμή του σεισμού με εντολή Παναγιωτόπουλου ο Στρατηγός Φλώρος

Στην πρώτη γραμμή του σεισμού με εντολή Παναγιωτόπουλου ο Στρατηγός Φλώρος

Του Ηλία Προύφα

”Στις δύσκολες περιστάσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις, αποδεικνύουν με πράξεις ότι βρίσκονται στο πλευρό της κοινωνίας”. Το παραπάνω ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε μήνυμά του στο twitter, δίνοντας εντολή στον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, μετά από συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, να μεταβεί στην περιοχή.

Μάλιστα από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είχε ζητήσει ενημέρωση για την διαμορφωθείσα κατάσταση, από τους στενούς του συνεργάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, στη σύσκεψη που συγκάλεσε άμεσα ο ίδιος, εκδήλωσε το προσωπικό του ενδιαφέρον, πρωτίστως για τα στελέχη, τις οικογένειές τους και τους στρατευμένους οπλίτες που υπηρετούν στην περιοχή, ενώ ζήτησε να γίνει καταγραφή, για τυχόν προβλήματα σε κτιριακές εγκαταστάσεις και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Παράλληλα ζήτησε οι Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα και εφόσον απαιτηθεί, να συνδράμουν υπέρ του κοινωνικού συνόλου, στο πλευρό της πολιτικής προστασίας.

Ήδη ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού από το Στεφανοβίκειο, ίπτανται στην περιοχή ενώ σε ετοιμότητα είναι και το Μηχανικό από τον Αμπελώνα Λάρισας.