13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣτην Πολυεθνική Άσκηση Golden Fleece 22 το kranosgr

Στην Πολυεθνική Άσκηση Golden Fleece 22 το kranosgr

Στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολής (ΠΑ-ΠΒ) «ΑΣΚΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ», το kranosgr, για την πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ-22/GOLDEN FLEECE– 22».


Στην άσκηση συμμετέχει προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας ενώ ως παρατηρητές παρευρίσκονται αντιπρόσωποι από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , την Ιορδανία και την Κύπρο.


Σκοπός της Άσκησης είναι η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών, η επαύξηση της διαλειτουργικότητας, καθώς και η βελτίωση της εκπαίδευσης και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους σε ταχέως μεταβαλλόμενες καταστάσεις, που παρουσιάζονται στο πεδίο της μάχης κατά τη διεξαγωγή επιχειρήσεων υποστήριξης και επιβολής της ειρήνης.

Την άσκηση παρακολουθούν ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής του Γ’ΣΣ, Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο Διοικητής του Δ’ΣΣ, Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, Υποστράτηγοι και Ταξίαρχοι Διοικητές Σχηματισμών.

Στο χώρο των επισήμων έχουν προσκληθεί και βρίσκονται Εκπρόσωποι Εκκλησιαστικών Αρχών, Βουλευτές Θεσσαλονίκης, Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

Ωστόσο από τη μεγάλη αυτή διοργάνωση του ΓΕΣ, απουσιάζει ο Θεσσαλονικιός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου, κάτι που σχολιάστηκε στους δημοσιογραφικούς κύκλους αρνητικά.

Όπως διακρίναμε στις θέσεις των επισήμων δεν υπάρχει ταμπελάκι με το όνομά του κάτι που σημαίνει ότι, πιθανόν για μία ακόμη φορά δεν προσκλήθηκε.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, δε γίνεται επίτηδες και ο Γενικός Γραμματέας δεν προσκαλείται σε ”χακί” εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης.

Μήπως η εθιμοτυπία του ΓΕΣ και του Γ’ΣΣ, να ξαναδούν την λίστα με τα ονόματα;

Δείτε τις πρώτες φωτό: