13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτην ΕΑΒ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Στην ΕΑΒ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στο Σχηματάρι επισκέφθηκε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημερώθηκε για την πρόοδο των προγραμμάτων που εκτελεί με απόλυτη επιτυχία η ΕΑΒ.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν τα μέλη της Διοίκησης της Εταιρείας, τα οποία, αφού τον ενημέρωσαν για την EAB, τον ξενάγησαν στη συνέχεια στα υπόστεγα κατασκευής και αναβάθμισης των αεροσκαφών που προορίζονται για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα στελέχη της Διοίκησης παρουσίασαν την πορεία των εργασιών για τα προγράμματα-κλειδιά που ενισχύουν την εθνική άμυνα της χώρας. Ανάμεσά τους η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας F-16 Block 52 Advanced και 52+ σε Viper, ένα πρόγραμμα που εκτελείται απαρέγκλιτα με βάση τα στενά χρονοδιαγράμματα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους της ΕΑΒ, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να ξεναγηθώ εδώ στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, μίας από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας. Και είχα τη χαρά να αντικρίσω ότι τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα, που σε πολύ δύσκολες συνθήκες είχαμε συνάψει ως κυβέρνηση, είναι και τα δύο εδώ. Η αναβάθμιση των 83 αεροσκαφών F-16 σε Viper, καθώς και η αναβάθμιση των τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας των P3».

Η Διοίκηση της ΕΑΒ ευχαρίστησε τον κ. Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψή του στην ΕΑΒ και επεσήμανε τη σημασία της Εταιρείας για την άμυνα και τη θωράκιση της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόταν από τον τομεάρχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, κ. Θοδωρή Δρίτσα, τον αναπληρωτή τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, κ. Γιώργο Τσίπρα, την τομεάρχη Εργασίας, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΔΕΚΟ Αττικής, κ. Γιώργο Αλεξανδράκη, και τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, κυρία Γιώτα Πούλου.