13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣτην Αθήνα η Φλοράνς Παρλί: Τέσσερα Rafale στην παρέλαση

Στην Αθήνα η Φλοράνς Παρλί: Τέσσερα Rafale στην παρέλαση

Λίγο μετά τις 19:00 χθες έφτασε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί. Η κυρία Παρλί θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

“Ταξιδεύω σήμερα στην Ελλάδα για να εκπροσωπήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην διακοσαετή τελετή της διακήρυξης της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Νιώθω υπερηφάνεια και τιμή που θα είμαι με τους Έλληνες φίλους μας σε αυτή τη σημαντική μέρα” τονίζει στο twitter η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας.

“Για να δείξουμε τη φιλία μας και να επισημάνουμε συμβολικά την πυκνότητα της επιχειρησιακής συνεργασίας, 4 γαλλικά Ραφάλ θα λάβουν μέρος στην ελληνική στρατιωτική παρέλαση και θα πετάξουν πάνω από τους ουρανούς της Αθήνας σε αυτή την ιστορική ημερομηνία. Επίσης, η φρεγάτα Λανγκεντόκ θα δέσει στο λιμάνι του Πειραιά. Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα εντείνονται και ενισχύονται καθημερινά προς όφελος μιας ισχυρής και λειτουργικής ευρωπαϊκής άμυνας: οι Έλληνες απέκτησαν πρόσφατα 18 Rafales, ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα για συλλογική δράση” προσθέτει η Φλοράνς Παρλί.

https://twitter.com/florence_parly/status/1374729463104221184