13.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣτην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς

Στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς μετέβη χθες, Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, όπου πραγματοποίησε επισκέψεις σε Σχηματισμούς και Μονάδες των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), την 112 Πτέρυγα Μάχης (112 ΠΜ) και τις υπαγόμενες σε αυτήν Ιπτάμενες Μοίρες, τις εγκαταστάσεις της Μοίρας Αεροσκαφών Ναυτικού (ΜΑΝ) και του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ).

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τους Διοικητές τους, Αντιπτέραρχο (Ι) Πέτρο Χατζήρη (ΔΑΥ), Ταξίαρχο (Ι) Βασίλειο Τόσιο (112 ΠΜ), Πλοίαρχο Δημήτριο Καμάρα ΠΝ (ΜΑΝ) και Αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Πασχαλίδη (865 ΤΕΝΕΦ) για την οργάνωση, την αποστολή, το έργο, την εκπαίδευση του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού, καθώς και για τη συντήρηση των πτητικών μέσων που εδρεύουν στο αεροδρόμιο. Επίσης, περιηγήθηκε στους χώρους, τα υπόστεγα συντήρησης των ιπτάμενων μέσων, τις εγκαταστάσεις συσκευασίας, επιθεώρησης και επισκευής αλεξιπτώτων, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με τους χειριστές, τους μηχανικούς, το λοιπό προσωπικό υποστήριξης εδάφους αλλά και με στελέχη του 865 ΤΕΝΕΦ, με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των επισκέψεων, παρακολούθησε στατική έκθεση εξοπλισμού, μέσων και επίδειξη «Διάσωση και Παροχή Α΄ Βοηθειών» στον Πύργο Καταρρίχησης από προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31η ΜΕΕΔ), επισκέφθηκε το Κέντρο Ακουστικής Ανάλυσης Συχνοτήτων και Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων P3B ORION της Μοίρας Αεροσκαφών Ναυτικού (ΜΑΝ), Αεροσκάφη Canadair CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (355 ΜΤΜ) και C-130 Hercules της 356 ΜΤΜ, καθώς και το Μουσείο του 865 ΤΕΝΕΦ.

Κατά τις επισκέψεις, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν κατά περίπτωση οι Αρχηγοί ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ενώ παρόντες ήταν επίσης, ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς, ο Υπαρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ και ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού Αρχιπλοίαρχος Ηλίας Ράπτης ΠΝ.