13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣτεφανής - Φλώρος - Χουδελούδης στην Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων

Στεφανής – Φλώρος – Χουδελούδης στην Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, τελέσθηκε στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι Αττικής το Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Πεσόντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος Ιερολοχιτών και Καταδρομέων, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, και απόντων για πρώτη φορά των αείμνηστων, Ιερολοχίτη Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα και του Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγου ε.α. Χρήστου Φωτόπουλου.

Μετά το πέρας της τελετής ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Με επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, ομιλίες, κατάθεση στεφάνων και τον Εθνικό Ύμνο αποδώσαμε τιμή στους ήρωες πεσόντες Ιερολοχίτες και Καταδρομείς. Η αυτοθυσία τους αποτελεί ιερή παρακαταθήκη για τους νεότερους. Τους ευχαριστούμε, τους τιμούμε και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ισχυρή Ελλάδα. Αιώνια η μνήμη τους!».

Στο ετήσιο Μνημόσυνο παραβρέθηκαν επίσης:

● Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

● Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

● Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης (ΓΕΠΣ-ΔΙΔΟΕ) Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Επιτελάρχης ΓΕΣ Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος.

● Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παπάγου  – Χολαργού κ. Άννα Μαρία Τσικρικώνη, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλου.

● Ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Αλεξάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΕΔ) Υποστράτηγος Νικόλαος Γιαννόπουλος και ο Υποδιοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Σπυρίδων Κογιάννης.

● Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και πρώην Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

● Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Δεβούρος.

● Εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων Καταδρομέων.

● Μέλη οικογενειών των εκλιπόντων.

● Εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ!