13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτεφανής: «Η Τουρκία θέλει να έχει την εύνοια του Πούτιν για να...

Στεφανής: «Η Τουρκία θέλει να έχει την εύνοια του Πούτιν για να απειλεί τη Δύση»

«Η Τουρκία θέλει να έχει την εύνοια του Πούτιν για να απειλεί τη Δύση», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ αναφέρθηκε και στην επικοινωνία του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Σχετικά με τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Στεφανής ανέφερε: «Στην Τουρκία υπάρχουν 29 εφημερίδες τουρκόφωνες και δύο αγγλόφωνες. Στο σύνολο του διαδικτύου διοχετεύονται καθημερινά μηνύματα από την υπηρεσία ενημέρωσης της τουρκικής προεδρίας. Τα μηνύματα αυτά έχουν μια μεγάλη κεντρική ιδέα και ανάλογα με το επίπεδο του κόσμου που προσεγγίζει το κάθε μέσο, έχουν και διαφορετικό ύφος. Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι για όλο αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία, υπεύθυνη είναι η Ελλάδα. Ουσιαστικά, έρχονται και παίρνουν τη δική μας πραγματικότητα και την βάζουν σε ένα δικό τους, ψεύτικο πλαίσιο».

Ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε στον Σκάι πως «η Τουρκία θέλει να έχει την εύνοια του Πούτιν για να απειλεί τη Δύση με αυτό». «Εμείς θα πρέπει να ερμηνεύουμε σωστά τη στάση της Τουρκίας και να κρατάμε την ετοιμότητα και τη συνοχή που χρειάζεται να έχουμε απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση», συμπλήρωσε.
Tι είπε ο Αλκιβιάδης Στεφανής για την επικοινωνία Σάλιβαν – Καλίν

Στο μεταξύ, σχετικά με την επικοινωνία του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, ο κ. Στεφανής σημείωσε πως κυρίαρχος λόγος είναι ο προς ψήφιση στις ΗΠΑ προϋπολογισμός και η μη συμπερίληψη όρου για την ενεργοποίηση αναβάθμισης των τουρκικών F-16. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ έχει ενεργοποιηθεί για αναβάθμιση υπό σαφείς όρους, ενώ η Άγκυρα επιδιώκει να μην υπάρχει κάποιος όρος και κανένας περιορισμός στην επιχειρησιακή χρήση των μαχητικών.

«Η Τουρκία δυναμιτίζει τη νοτιανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ και η Δύση το βλέπει. Οι Ευρωπαίοι το αντιλαμβάνονται, το είδαν με τα μάτια τους και στον ΟΗΕ και στην Πράγα» τόνισε ο κ. Στεφανής.

Δείτε τις δηλώσεις του Αλκιβιάδη Στεφανή

Πηγή: iefimerida.gr