13.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣτελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας υλοτόμοι δέντρων σε μονάδα

Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας υλοτόμοι δέντρων σε μονάδα

(Φωτό αρχείου)

Επιστολή στο kranosgr.com

Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας ταλαιπωρείται από τις πυρκαγιές με κόστος ανθρώπινες ζωές και υλικών ζημιών ανυπολόγιστης αξίας και ενώ οι εντολές και οι οδηγίες από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι σαφεις για πρόληψη,τελικά φτάνουμε σε σημεία άτακτης και επικίνδυνης καταστολής.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει αυτή την περίοδο σε μονάδα της Πελοποννήσου. Κάθε χρόνο και πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου τα αρχηγεία στέλνουν έγγραφα και οδηγίες προς τις μονάδες για την πρόληψη των πυρκαγιών συμπεριλαμβανομένου και το πώς θα πρέπει να είναι διαμορφωμένος κάθε χωρος με ευαίσθητα υλικά.

Στην συγκεκριμένη μονάδα παρόλο που παλαιότερα υπήρξε πυρκαγιά, ευτυχώς χωρίς συνέπειες, τώρα μετά την πυρκαγιά στην Αγχίαλο, με χρονοκαθυστέρηση, δόθηκε εντολή να μετατραπεί το προσωπικό της μονάδας σε υλοτόμους και σαν κύρια απασχόληση τους ο εξωραϊσμός των χώρων.

Άραγε το προσωπικό θα τα καταφέρει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, όπως του ζητήθηκε, να τελειώσει εργασία δύο ετών τουλάχιστον;

Αιτιολογεί απώλεια ανθρώπινης ζωής ή ατυχήματος αυτή η διαταγή;

Το βάρος της ευθύνης που θα πέσει? Σε αυτόν που του ζητείται να γίνει επαγγελματίας υλοτόμος;

Θεωρείται επικίνδυνη η διαταγή ή όχι και εάν ναι αμαυρώνει την προσπάθεια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας;

Γιατί θα πρέπει κάθε τόσο να αμαυρώνεται η προσπάθεια της ηγεσίας, είτε της πολιτικής είτε της στρατιωτικής, από επικίνδυνες διαταγές?