13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣτα ''κάγκελα'' οι Στρατιωτικοί με τα γκρουπ Πάσχα. 4 εργάσιμες για τους...

Στα ”κάγκελα” οι Στρατιωτικοί με τα γκρουπ Πάσχα. 4 εργάσιμες για τους ένστολους, 8 για το πολιτικό προσωπικό

(Φωτό αρχείου)

Του Ηλία Προύφα

”Ο Οικονόμου, προσέχει τα παιδιά του…”, με τη φράση σχολίασε ένστολος τις ημερομηνίες των εορταστικών γκρουπ για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις διαφορές τους, τις οποίες και μας επισημαίνει.

Εκτός του ότι οι ημερομηνίες για τους στρατιωτικούς πήγαν σήμερα στις μονάδες, σε αντίθεση με το πολιτικό προσωπικό, όπου ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου, φρόντισε και εστάλησαν νωρίς, υπάρχουν διαφορές, για τις οποίες οι ”χακί” θεωρούν ότι δεν τους έχουν προσέξει όσο έπρεπε και όπως έκανε ο Γ.Γ για το πολιτικό προσωπικό.

”Πολύ σωστά παίρνουν αυτές τις ημέρες, οι συνάδελφοι του πολιτικού προσωπικού”, σχολιάζει ένστολος αναγνώστης του kranosgr, τονίζοντας ”ότι τους στρατιωτικούς μάλλον δεν τους πρόσεξαν όσο έπρεπε”.

Συγκεκριμένα στις ημερομηνίες για το ένστολο προσωπικό των δύο γκρουπ, (26/3 -3/4/2021 και 5/4/2021 – 11/4/2021) συμπεριλαμβάνονται 4 εργάσιμες, ενώ τα γκρουπ για το πολιτικό προσωπικό, ξεκινούν από 20 Απριλίου το πρώτο και από 4 Μαΐου το δεύτερο, για 8 εργάσιμες ημέρες το καθένα.

Επίσης ένα άλλο ερώτημα που θέτουν οι στρατιωτικοί έχει σχέση με την 4η Μαΐου 2021, η οποία σύμφωνα με τη διαταγή έχει ορισθεί ως κοινή ημέρα και για τα δύο γκρουπ των ενστόλων, που θα πρέπει να προσέλθουν στις μονάδες τους, για να εργασθούν.

Σύμφωνα όμως με όσα έχουν γίνει γνωστά την 4η Μαΐου, η κυβέρνηση προτίθεται να την καθιερώσει ως αργία, μεταφέροντας την Πρωτομαγιά, που φέτος πέφτει το Μεγάλο Σάββατο. Τι θα γίνει σ’ αυτή την περίπτωση;

Μήπως να ξαναδούν τα γκρουπ για το ένστολο προσωπικό;;;