13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣτα δύο χρόνια η υγειονομική εξέταση και των ΕΠΟΠ 9ης Σειράς. Το...

Στα δύο χρόνια η υγειονομική εξέταση και των ΕΠΟΠ 9ης Σειράς. Το λάθος των μονάδων

Του Ηλία Προύφα

Στα δύο χρόνια η υγειονομική εξέταση και των ΕΠΟΠ 9ης Σειράς.

Όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, αυτές είναι οι οδηγίες του ΓΕΣ και της Διεύθυνσης Υγειονομικού, για τα νέα στελέχη της 9ης Σειράς, οι οποίοι έχουν υποβληθεί δύο φορές σε πλήρη εργαστηριακό έλεγχο σε διάστημα 3 μηνών (Ιούνιο 2021 και Σεπτέμβριο 2021) και μία φορά σε ακτινογραφία θώρακος.

Το ότι, κάποια στελέχη ειδοποιήθηκαν από τα 1α γραφεία ότι, θα πρέπει να περάσουν την υγειονομική εξέταση, έγινε εκ παραδρομής και επειδή τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά σε μονάδα.

Σύμφωνα με την ΠαΔ 7- 1/2009/ΓΕΣ/ΔΥΓ. Η εξέταση πραγματοποιείται αρχικά στην κατάταξη του στελέχους στον Στρατό Ξηράς και στη συνέχεια κάθε δύο (2)έτη μέχρι την ηλικία των 35 ετών.Μετά τη συμπλήρωση του 35ου έτους γίνεται κάθε χρόνο [εκτός της ακτινογραφίας θώρακος που εξακολουθεί να πραγματοποιείται κάθε δύο (2) έτη]. Υπόχρεοι για την περιοδική εξέταση είναι οι Μόνιμοι Αξιωματικοί, οι Μόνιμοι και Εθελοντές Υπαξιωματικοί και οι ΕΠΟΠ. Επισημαίνεται ότι από τον Ιανουάριο 2016 έχει προστεθεί στην περιοδική υγειονομική εξέταση η Ψυχολογική  Ψυχιατρική εκτίμηση, η οποία θα πραγματοποιείται στα ΕΙ Ψυχιατρικής  με τη συμπλήρωση του ανάλογου ερωτηματολογίου.