13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣουφλί: Προχωρούν εντατικά οι εργασίες κατασκευής της Αντιαρματικής Τάφρου

Σουφλί: Προχωρούν εντατικά οι εργασίες κατασκευής της Αντιαρματικής Τάφρου

Προχωρούν εντατικά στην περιοχή του Σουφλίου, οι εργασίες κατασκευής της Αντιαρματικής Τάφρου που έχει συνολικό μήκους 135 χιλιόμετρα, πλάτος 32 μέτρα και βάθους 7 μέτρων και υλοποιείται παράλληλα με τον ποταμό Έβρο.

ο συγκεκριμένο έργο εμπνεύστηκε το 2010 ο τότε Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, κατασκευάζεται αποκλειστικά από τις δυνάμεις του Μηχανικού των Ενόπλων Δυνάμεων και σε λίγο καιρό αναμένεται να ολοκληρωθεί σε όλο το μήκος του. Θεωρείται και είναι πολύ σημαντικό για την αμυντική θωράκιση της χώρας και την αποτροπή κάθε απόπειρας τουρκικής εισβολής με άρματα.

Να ξεκαθαρίσουμε, επειδή αυτές τις ημέρες ανεβαίνει έντονα το… θερμόμετρο και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδος έχει “χτυπήσει κόκκινο” κυριολεκτικά, με επικεφαλής μάλιστα τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Αντιαρματική Τάφρος κατασκευάζεται εντατικά τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει δηλαδή καμιά σχέση με την χρονική συγκυρία που διανύουμε, αλλά έχει προγραμματιστεί και ξεκίνησε εδώ και 12 χρόνια. Τώρα ήρθε η στιγμή να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σημεία των έργων από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεω,ν στην περιοχή του Σουφλίου. Όποιος άλλωστε περνάει από την εθνική οδό Αρδανίου-Ορμενίου, βλέπει τα μηχανήματα που εκτελούν τις εργασίες αλλά και τα υπόλοιπα που είναι απαραίτητα και βρίσκονται στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟ

ΠΗΓΗ: https://www.evros-news.gr/