13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΟΕΣ προς ΣΟΕΔ: Από πότε εκπροσωπείτε εν ενεργεία στρατιωτικούς;

ΣΟΕΣ προς ΣΟΕΔ: Από πότε εκπροσωπείτε εν ενεργεία στρατιωτικούς;

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απίστευτης έντασης που προκλήθηκε από επιστολή του αστικού σωματείου ΣΟΕΔ για απόστρατο συνάδελφο μας, της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ως Σύνδεσμος όπου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, ΣΟΕΣ – Σύνδεσμος Οικογενειών Ελλήνων Στρατιωτικών, οφείλουμε αρχικά να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι σεβόμαστε απόλυτα όλους τους εν αποστρατεία συναδέλφους μας, τιμώντας τους για τις υπηρεσίες τους στην Πατρίδα και στις ΕΔ για όσο καιρό ήταν στην ενέργεια. Άλλωστε πολλά εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σήμερα μέλη του Συνδέσμου μας και μας τιμούν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Επίσης ως ΣΟΕΣ, ως αστικό σωματείο, έχουμε το ηθικό χρέος να θέσουμε τα παρακάτω ερωτήματα στο άλλο αστικό σωματείο, ΣΟΕΔ, διαχωρίζοντας σαφώς την θέση μας, από τις ατυχείς και άτεχνες ενέργειες του, που προβληματίζουν, οφείλοντας να θωρακίσουμε το έργο και τους σκοπούς και των δύο Συλλόγων ( ΣΟΕΣ και ΣΟΕΔ ):

Τί δουλειά έχετε κύριοι του ΣΟΕΔ να αναφέρεστε σε θέματα εν ενεργεία στρατιωτικών, όταν για αυτά βάση νόμου αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες;

Τί δουλειά έχετε κύριοι του ΣΟΕΔ να απευθύνεστε στον Υπουργό Άμυνας και στον Πρωθυπουργό της χώρας, για θέματα εν ενεργεία στρατιωτικών, αφού βάση νόμου, δεν είστε θεσμικοί εκπρόσωποι των εν ενεργεία συναδέλφων μας, κινδυνεύοντας να παρεξηγηθείτε για υπέρβαση ιεραρχίας;

Τί δουλειά έχετε κύριοι του ΣΟΕΔ να αντιπαρατίθεστε δημόσια με απόστρατο συνάδελφο μας, εκπέμποντας μια άσχημη δημόσια εικόνα αντιπαράθεσης στην κοινή γνώμη;

Ο κάθε απόστρατος και εν ενεργεία συνάδελφος που τοποθετείται δημόσια, κρίνεται από τον κόσμο που τον διαβάζει και δεν χρειάζεται από εν ενεργεία στρατιωτικούς, να αντιπαρατίθενται μαζί τους δημόσια.

Επιπρόσθετα θα έπρεπε να μας προβληματίζει η παγκόσμια πρωτοτυπία του εν λόγω Συλλόγου, αφού σε έγγραφο τους υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος ( κ.κ. Κοντουρης και Ντιντιός αντίστοιχα όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί ), ενώ η υπογραφή του Γενικού τους Γραμματέα δείχνει να αγνοείται, για έναν λόγο που ο ίδιος ξέρει και θα είχε την αξία του να τον μαθαίναμε και εμείς.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό στο ΔΣ του ΣΟΕΔ ότι οφείλει να ασχολείται μόνο με θέματα των οικογενειών των στρατιωτικών και όχι με τους εν ενεργεία στρατιωτικούς.

Κλείνοντας με συναδελφικό σεβασμό στα μέλη του ΣΟΕΔ και με μεγαλύτερη συνδικαλιστική εμπειρία από τα μέλη του προεδρείου τους, να τους προέτρεπα να μην επιδιώκουν την δημόσια διαφοροποίηση για να τους ” παίζουν ” τα sites, αλλά να παράγουν έργο και ωραίες ιδέες προς όφελος των οικογενειών των στρατιωτικών.

Με συναδελφική εκτίμηση και υπέρμετρο σεβασμό στους θεσμικούς εκπροσώπους των εν ενεργεία στρατιωτικών, στους απόστρατους συναδέλφους μας και στο ΔΣ του ΣΟΕΔ.

Απόστολος Κουλιός Πρόεδρος ΣΟΕΣ