13.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣΞ: Σπανίζουν οι οδηγοί ασθενοφόρων - Έρχονται μετατάξεις στρατιωτικών από Ο-Σ

ΣΞ: Σπανίζουν οι οδηγοί ασθενοφόρων – Έρχονται μετατάξεις στρατιωτικών από Ο-Σ

Του Ηλία Προύφα

Άμεση και επιτακτική είναι η ανάγκη μετάταξης και τοποθέτησης οδηγών του Στρατού Ξηράς, στο υγειονομικό για την κάλυψη κενών θέσεων στα ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, για όλο τον Ελληνικό Στρατό, υπάρχουν πολύ ελάχιστα στελέχη , με την ειδικότητα του οδηγού ασθενοφόρου κάτι που το καθιστά ευάλωτο στον τομέα των διακομιδών κυρίως σε έκτακτες καταστάσεις, όπως η περίοδος του κορονοϊού.

Το θέμα έχει απασχολήσει από νωρίς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, οι οποίοι προκειμένου να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα, εξετάζουν δύο σχέδια. Το πρώτο έχει να κάνει με τη μετάταξη των οδηγών που θα αποσπαστούν στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι με την επιστροφή τους στο ΣΞ, εξετάζεται να μεταταχθούν στο υγειονομικό του Στρατού και να τοποθετηθούν πρωτίστως σε μεγάλα νοσοκομεία όπως το 401 ΓΣΝΑ και το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, ενώ το δεύτερο είναι η αύξηση της ειδικότητας οδηγού ασθενοφόρου, μέσα από την προκήρυξη της πρόσληψης των 2900 Επαγγελματιών Οπλιτών για το 2023.