13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣμηναγός Θωμάς Ντιντιός: ''Η ΕΣΠΕΛ ανήκει στα μέλη της. Κανένας εξωτερικός παράγοντας...

Σμηναγός Θωμάς Ντιντιός: ”Η ΕΣΠΕΛ ανήκει στα μέλη της. Κανένας εξωτερικός παράγοντας δε θα δημιουργεί τετελεσμένα πίσω από την πλάτη μας”

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και μέλη της Ε.Σ.Π.Ε.Λ.,

τα τελευταία τρία χρόνια, ύστερα από την εκλογική σας ετυμηγορία βρέθηκα στο τιμόνι ενός εξαιρετικού Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο αφού με τίμησε εκλέγοντας με ως Πρόεδρο, με στήριξε και συνεργάστηκε μαζί μου με προσήλωση και πάθος από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα και επίπονα ζητήματα.

Ζητήματα τα οποία είχαν ως προϋπόθεση την λήψη των πλέον ενδεδειγμένων αποφάσεων για το παρόν και το μέλλον της εργασιακής ζωής των στρατιωτικών στην Λάρισα αλλά και πανελλαδικά, με την ανάληψη πρωτοβουλιών ανάλογης δυναμικής της θέσεως της Ε.Σ.Π.Ε.Λ. στον θεσμικό χάρτη της χώρας, την υποβολή προτάσεων από την βάση (εγγεγραμμένα μέλη) και προώθηση αυτών με τα πλέον νόμιμα μέσα ώστε να φτάσουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων με στόχο την ενημέρωση της Ηγεσίας και την παρακίνηση αυτής σε ορθολογικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και την επίλυση ζητημάτων με θεματική  τοπικού επιπέδου, συχνά όμως με την διακριτικότητα που άρμοζε και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Με την στήριξη σας διοργανώθηκαν αρκετές επιτυχημένες Ημερίδες για ποικίλους θεσμούς προέλευσης. Ο ιδιαίτερος παλμός που συνόδευσε την αθρόα προσέλευση σας πέρασε τα μηνύματα που ιδανικά μεταφέρθηκαν εκεί που έπρεπε! Και αν ακόμα δεν οδήγησαν σε μόνιμες λύσεις, τουλάχιστον απέτρεψαν σχεδιασμούς οι οποίοι λάμβαναν υπόψη πεποιθήσεις και σκοπιμότητες ολιγάριθμων και πάντως δεν εξυπηρετούσαν ούτε το στενό συμφέρον των εν ενεργεία στελεχών μα μήτε και το εθνικό συμφέρον.

Πετύχαμε παντού ως Ένωση;  Αναμφίβολα όχι! Ο λόγος; Είμαστε “γνωμοδοτικό όργανο” σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Δηλαδή αν και έχουμε σχέδιο επίλυσης πλείστων προβλημάτων, δεν έχουμε νομοθετική δυνατότητα για να δώσουμε την δέουσα (κατ’ εμάς) λύση σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση. Συνεπώς μόνο “μαλακή” επιρροή μπορούμε να ασκήσουμε στην κεντρική εξουσία, δηλαδή να την επηρεάσουμε μέσω της πειθούς και της άσκησης πίεσης δια των κοινοβουλευτικών οργάνων (Ερωτήσεις – Επερωτήσεις κ.α). Τέλος, πολλά ζητήματα δεν επιλύονται σε σύντομο χρόνο και όχι τουλάχιστον μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών ανθρώπων κοντά και επί του κέντρου λήψεως αποφάσεων.

Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Δρόμος σίγουρα στρωμένος με απογοητεύσεις αλλά και με αναμενόμενες επιτυχίες. Το βασικό πλεονέκτημα της παρούσας αλλά και της μελλοντικής δράσης μας, είναι και θα είναι η βέβαιη ηθική δικαίωση, η προσήλωση στον στόχο και εκείνες οι αρετές της υπομονής και επιμονής για την επίτευξη αυτού. Για τον λόγο αυτό, και για να μην ανατραπούν και παραμεληθούν όσα με κόπο χτίσαμε τα τελευταία χρόνια, όσα με θάρρος και σπουδή προωθούμε και βρίσκονται σε καλό δρόμο, θα σας ζητήσω ακόμα μια φορά την προσωπική στήριξη σας στην ομάδα που συγκροτώ -για την κατοχύρωση και επίτευξη όλων των παραπάνω-, στον αγώνα της κάλπης που θα δώσουμε στις 13 Σεπτεμβρίου.

Προσερχόμαστε στην κάλπη συνειδητά, δίνουμε ισχύ σε ότι με δύναμη και ενάργεια μας εκπροσωπεί, στηρίζουμε το συμφέρον μας μέσω της Αυτοδιοίκητης Ε.Σ.Π.Ε.Λ., ελπίζουμε για το καλύτερο δουλεύοντας για αυτό, εμπιστευόμαστε την εντολή μας σε αυτούς που ξέρουμε ότι με αυταπάρνηση και ζήλο θα την τιμήσουν.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας στηρίζοντας συναδέλφους που μας εκπροσώπησαν μέχρι σήμερα επάξια, αφήνοντας πίσω όσους προσπάθησαν και προσπαθούν να δημιουργήσουν αναταραχή στην Ένωσή μας μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούν να φτάσουν το επίπεδό της. Δεν ανήκουμε σε καμία Ομοσπονδία, δουλεύουμε αυτόνομα με τη δική σας δύναμη και μόνο και με την εντολή που θα μας δώσετε στις 13 Σεπτέμβρη, στο τέλος του έτους θα πετάξουμε και το τελευταίο βαρίδιο από πάνω μας που είναι οι μηνιαίες συνδρομές που παρακρατούνται άδικα από τις μισθοδοσίες μας υπέρ πομενς (απαράδεκτο), ενώ έχουμε αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη ομοσπονδία από τις 12 Ιανουαρίου 2020.

Τα ψέματα τελειώσανε, η ΕΣΠΕΛ ανήκει ΜΟΝΟ στα μέλη της και δεν θα ξανά επιτρέψει σε κανέναν εξωτερικό παράγοντα να δημιουργεί τετελεσμένα πίσω από την πλάτη μας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επί της εκλογικής διαδικασίας αλλά και για ότι άλλο σας απασχολεί, με πρωταρχικό στόχο κυρίως την απομόνωση της παραπληροφόρησης, το τηλέφωνό μου είναι διαθέσιμο καθημερινά σε όλους σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη στήριξη στο πρόσωπό μου, αλλά και στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου.

Μόνο Όλοι Μαζί Μπορούμε Πολλά και ενωμένοι με οδηγό την ΕΣΠΕΛ θα τα καταφέρουμε !!!

 Ντιντιός Θωμάς (Πρόεδρος ΕΣΠΕΛ) 6983509548