13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣημαντικό! Τι ισχύει για τη μετακίνηση οικογενειών στρατιωτικών την περίοδο των εορτών

Σημαντικό! Τι ισχύει για τη μετακίνηση οικογενειών στρατιωτικών την περίοδο των εορτών

Του Ηλία Προύφα

Μόνο οι στρατιωτικοί και όχι τα μέλη των οικογενειών τους, θα μπορούν να ταξιδέψουν με τα μέχρι τώρα δεδομένα την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, εκτός Περιφερειακών Ενοτήτων.

Η διαταγή του ΓΕΕΘΑ, αφορά την προσωπική μετακίνηση του κάθε στελέχους που επιθυμεί να ταξιδέψει, επιδεικνύοντας τη στρατιωτική του ταυτότητα και το φύλλο αδείας.

Το ΓΕΕΘΑ στη διαταγή του πολύ σωστά δεν αναφέρει μέλη οικογενειών, αφού σε καμία περίπτωση βάσει νομοθεσίας δε μπορεί να χορηγήσει μόνο του έγκριση μετακίνησης σε πολίτες, όπως είναι τα μέλη των οικογενειών στρατιωτικών, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις εντολές της Κυβέρνησης, όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, χωρίς καμία εξαίρεση.

Εάν μετά τις 14 Δεκεμβρίου 2020, αρθεί ολικώς ή μερικώς το lockdown και επιτραπούν οι μετακινήσεις οικογενειών, με αυξημένο αριθμό επιβαινόντων ατόμων σε αυτοκίνητα, πέραν των δύο που ισχύει σήμερα, θα μπορέσουν και τα μέλη των στελεχών να ταξιδέψουν.

Σε διαφορετική περίπτωση και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αφού δεν υπήρξε κάποια διευκρίνηση σε κεντρικό επίπεδο, εκτός νομών θα μπορέσουν να μεταβούν οι στρατιωτικοί, που είτε είναι μονογονεϊκές οικογένειες και θα θελήσουν να πάνε στον τόπο κατοικίας των παιδιών τους, εφόσον είναι διαφορετικός, τα ελεύθερα στελέχη και όσοι έγγαμοι υπηρετούν μακριά από τις οικογένειές τους.

Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώνουμε…