13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Δυνατότητα επιμόρφωσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Δυνατότητα επιμόρφωσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ».
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για το ευρύ κοινό με τη φιλοσοφία και τις αρχές της διά βίου μάθησης, απευθύνεται σε εργαζομένους στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια, κοινωνικούς επιστήμονες, ειδικούς της ψυχικής υγείας, στελέχη διοίκησης, φοιτητές και εργαζομένους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Ειδικότερα απευθύνεται σε ανθρώπους, που θέλουν να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες αναφορικά σε μοντέλα φροντίδας, στην παροχή υποστήριξης μεταναστών στο σχολικό, οικογενειακό, υγειονομικό-κλινικό και άλλο εργασιακό περιβάλλον καθώς και ελέγχου/διαχείρισης επιβλαβών παραγόντων και των συνεπειών τους στην υγεία των εργαζομένων σε δομές μεταναστών-προσφύγων.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η εκπαίδευση/εξειδίκευση επαγγελματιών υγείας, άλλων επιστημόνων, εργαζομένων και φοιτητών στη διαπολιτισμική φροντίδα. Πιο συγκεκριμένα, στόχο αποτελεί η δημιουργία εξειδικευμένων επαγγελματιών που θα μπορούν να παρέχουν διαπολιτισμικές υπηρεσίες φροντίδας σε ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα καθώς επίσης θα αναπτύσσουν πολιτικές ελέγχου και διαχείρισης των επιβλαβών παραγόντων και των συνεπειών τους στην υγεία των εργαζομένων σε δομές μεταναστών και προσφύγων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε :
• Πτυχιούχους ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) και πτυχιούχους άλλων ανωτέρων και ανωτάτων σχολών (Ενόπλων δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας).
• Επαγγελματίες και λοιπούς εργαζόμενους σε τομείς Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
• Εργαζόμενους σε δομές μεταναστών-προσφύγων, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
• Φοιτητές1.
• Απόφοιτους EΠΑ.Λ. ή Τ.Ε.Ε.ή Τ.Ε.Λ. ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή «Τάξης μαθητείας» ΕΠΑ.Λ. (π.χ. Βοηθός Νοσηλευτή, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή κ.λ.π)
• Σπουδαστές ή Απόφοιτους I.E.Κ. (π.χ. Βοηθός Νοσηλευτικής, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Εργοθεραπείας κ.τ.λ.)

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ ΕΔΩ