13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣημαντική πρόταση: Να δοθούν μόρια στους στρατιωτικούς που επιχειρούν στον Έβρο

Σημαντική πρόταση: Να δοθούν μόρια στους στρατιωτικούς που επιχειρούν στον Έβρο

ΘΕΜΑ : Μοριοδότηση Στελεχών

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 11/2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.), με το οποίο προτείνεται:

α. Η επιπλέον μοριοδότηση των στελεχών που συμμετείχαν και εξακολουθούν να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αποτροπής παράνομης εισόδου ατόμων προερχομένων από άλλες χώρες και

β. Η επανεξέταση μοριοδότησης όλου του προσωπικού που υπηρετεί στην Π.Ε. Έβρου και μοριοδότησή του εξ υπαρχής, με τα ίδια μόρια καθ΄ όλη τη διάρκεια υπηρέτησής του στις Μονάδες της Π.Ε. Έβρου, χωρίς μείωση τούτων μετά την τριετία.

2. Έχοντας υπόψη ότι και λοιποί στρατοί (βλ. Ισραήλ, ΗΠΑ, Ιταλίας, Ισπανίας κλπ) πριμοδοτούν – ενισχύουν το προσωπικό τους που επιχειρεί σε εμπόλεμες περιοχές ή περιοχές με αυξημένο κίνδυνο για τα στελέχη τους, με επιπλέον μοριοδότηση και άλλου είδους προνόμια (κατοικίες, εφάπαξ επιδόματα, δάνεια, ΙΧΕ αυτοκίνητα οχήματα κλπ), παρακαλούμε όπως εξετάσετε τις ανωτέρω προτάσεις και επειδή αυτές συμπαρασύρουν και λοιπούς στρατιωτικούς, εξετάσετε όπως τούτες επεκταθούν σε όλα τα στελέχη που μετακινήθηκαν στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για τις επιχειρήσεις, από Μονάδας άλλων γεωγραφικών περιοχών.

3. Θεωρώντας ότι τα δεδομένα μετά την κρίση την οποία διέρχεται η Χώρα μας (κορωνοϊός και παράνομη εισβολή Έβρου) θα επαναξιολογηθούν, οι ανωτέρω προτάσεις μπορούν να υλοποιηθούν μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο επανακαθορισμού στόχων και κινήτρων προς τα στελέχη, που ομολογουμένως δίδουν το καλύτερο τους εαυτό, για την υπεράσπιση κοινωνικών αγαθών και την προάσπιση της εδαφικής κυριαρχίας της Χώρας μας.   

……………..

ΘΕΜΑ : Πρόταση Μοριοδότησης Στελεχών

ΣΧΕΤ : Φ. 411/1/294483/Σ.797/14 Φεβ 18 Καθορισμός Συμβουλίων Μεταθέσεων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση των κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Κατά το διάστημα των επιχειρήσεων αποτροπής παράνομης εισόδου ατόμων προερχομένων από άλλες χώρες, διαπιστώθηκε κατά γενική ομολογία η υψηλή ετοιμότητα των μονάδων της Π.Ε. του Έβρου άλλα και η αποφασιστικότητα και ο επαγγελματισμός των στελεχών των ΕΔ που συμμετείχαν σ αυτές.

Τα παραπάνω γνωρίσματα είναι απόρροια των υψηλών απαιτήσεων άλλα και του μεγάλου βαθμού δυσκολίας των μονάδων του Έβρου, τα στελέχη των οποίων καλούνται καθημερινά να επιχειρούν σε περιβάλλον το όποιο ενέχει πραγματικούς κινδύνους λόγω της φύσης των επιχειρήσεων αυτών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι αντίστοιχες επιχειρήσεις είναι πλέον και οι επιχειρήσεις αντιμετώπισης υβριδικής απειλής, όπως αυτές χαρακτηρίστηκαν από την πολιτική ηγεσία του τόπου και οι όποιες ενέχουν βαθμό υψηλού κίνδυνου για το προσωπικό, προτείνουμε όπως:

– το προσωπικό που συμμετείχε στις ως άνω επιχειρήσεις μοριοδοτηθεί έτι περαιτέρω και 

– επανεξεταστεί η μοριοδότηση όλου του προσωπικού που υπηρετεί στην Π.Ε. Έβρου και μοριοδοτηθεί εξ υπαρχής, με τα ίδια μόρια καθ΄ όλη τη διάρκεια υπηρέτησής του στις Μονάδες της Π.Ε. Έβρου, χωρίς μείωση τούτων μετά την τριετία.

ΠΟΕΣ 567/2020 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΕ 11/2020 ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd