13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΣε φυλάκια του Γράμμου ο Μητροπολίτης Καστοριάς

Σε φυλάκια του Γράμμου ο Μητροπολίτης Καστοριάς

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος από τον Συνταγματάρχη κ. Σμαλιό και τον Διοικητή του 574 Τάγματος Προκαλύψεως Αντισυνταγματάρχη Παύλο Εφαπλωματά, επισκέφθηκε τα Φυλάκια της συνοριακής γραμμής Ελλάδος-Αλβανίας στην Κρυσταλλοπηγή, την Ιεροπηγή και την Διποταμία, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου.

Ξεναγήθηκε από τον υπεύθυνο, ενημερώθηκε για την υπηρεσία τους, μίλησε με τους στρατιώτες, και παρέδωσε συμβολικά εφόδια και κάποιες απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές στο κάθε Φυλάκιο.

Τέλος επισκέφθηκε το Τμήμα Συνοριοφυλάκων Μεσοποταμίας στην Αγία Κυριακή, όπου συνομίλησε με τον Διοικητή του Αστυνόμο Αλέξανδρο Μιχαηλίδη και το προσωπικό και ενημερώθηκε για το έργο τους.

Προσφορές Φιλοπτώχου

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας, με συντονιστή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ελευθέριο Συτιλίδη, συνέχισε το έργο του την εβδομάδα αυτή, διανέμοντας σε δικαιούχους δέματα που προσέφερε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εφοπλιστών.

Τον τόπο διαμονής, στην Χλόη, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος και επέβλεψε την διανομή, ευλογώντας τους συνεργάτες και εργαζομένους και τους δικαιούχους.

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο προσέφερε, όπως προαναφέρθηκε, στα Φυλάκια των Συνόρων ηλεκτρικές συσκευές, μια ηλεκτρική κουζίνα, πέντε μπλέντερ και έναν ενισχυτή σήματος.

Τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων στο 585 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στο Άργος Ορεστικό

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρ. π. Λεωνίδα Μπάρδο, τέλεσε την τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων στο 585 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στο Άργος Ορεστικό.

Παρόντες ήταν ο Διοικητής της 9ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Γκόνης, ο διοικητής του 15ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Ιωάννης Σμαλιός, ο Διοικητής του Τάγματος Αντισυνταγματάρχης Νικόλαος Νιώπας, άλλοι αξιωματικοί του Στρατού, και οι γονείς και συγγενείς των νεοσυλλέκτων.