13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣε μόνιμη βάση καρδιολόγος αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου

Σε μόνιμη βάση καρδιολόγος αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου

Στο τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου ο καρδιολόγος που θα υπηρετεί εκεί σε μόνιμη βάση, καλύπτοντας ένα κενό που υπήρχε τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της απουσίας της συγκεκριμένης ειδικότητας στο στρατιωτικό νοσοκομείο της περιοχής.

Για την πλήρωση της θέσης, πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, άσκησε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος της Ένωσης, Πολυχρόνης Ρούντσιος, δήλωσε ικανοποιημένος από την επικείμενη ανάληψη καθηκόντων από τον καρδιολόγο που θα υπηρετεί στο ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου και σημείωσε ότι θα ήταν επίσης πολύ σημαντικό να επιστρέψουν στις θέσεις τους και οι 8 υγειονομικοί των δυο ΚΙΧΝΕ που λειτουργούν στον νομό (σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο), οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού τους. «Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά δεν μπορεί να μένουν μη επαρκώς στελεχωμένα τα νοσοκομεία», σημείωσε ο κ. Ρούντσιος υπογραμμίζοντας πως οι συγκεκριμένοι γιατροί που βγήκαν σε αναστολή είναι εκείνοι που στα δύο χρόνια της πανδημίας, με την υψηλή εκπαίδευση που απέκτησαν, αντιμετώπισαν τη δύσκολη κατάσταση.