13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣε κλίμα συγκίνησης η παράδοση – παραλαβή της Διοίκησης 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση – παραλαβή της Διοίκησης 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

Με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού πραγματοποιήθηκε το πρωϊ της Παρασκευής (17/03), στο Στρατόπεδο «Βασμανώλη», η παράδοση – παραλαβή της διοίκησης της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» από τον Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Λαμπιδώνη στο νέο Διοικητή Ταξίαρχο κ. Σπυρίδων Παπαγεωργίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστρατήγου κ. Σωτήριου Κωστάκογλου.

Η τελετή ήταν λιτή και μέσα στο πλαίσιο που ορίζει το τελετουργικό της παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης, αλλά και με βάση την εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ για το εθνικό πένθος λόγω του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών. Αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές του αποχωρήσαντα και αναλαμβάνοντα Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ, ενώ στον Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Λαμπιδώνη επιδόθηκε ο θυρεός της 79 ΑΔΤΕ.

Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση – παραλαβή της Διοίκησης 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

Ο Υποστράτηγος κ. Νίκος Λαμπιδώνης στην ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής ανέφερε: «Είμαι υπερήφανος που εκτέλεσα τα καθήκοντα του Διοικητή Σχηματισμού, και αισθάνομαι μέγιστη τιμή που υπηρέτησα μαζί σας, στην ακριτική αυτή περιοχή της Σάμου, της Ικαρίας και του συμπλέγματος των Φούρνων και του Αγαθονησίου. Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στην ευθύνη που επωμίσθηκα πριν από 12 μήνες, όταν ανέλαβα τη Διοίκηση της 79 ΑΔΤΕ, ενός εκ των πλέον επίλεκτων Σχηματισμών, ευθύνη έναντι της Πατρίδας μας, του Στρατού μας, των προκατόχων μου, των κατοίκων των νησιών, αλλά και απέναντί σας.

Ως Διοικητής σας, αναγνωρίζω τη μεγάλη και σκληρή προσπάθεια που καταβάλατε προκειμένου η ΑΔΤΕ να επιτελέσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το δύσκολο έργο που της εμπιστεύθηκε η Πατρίδα και να αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες αποτροπής όλων των πιθανών απειλών. Απειλές οι οποίες υφίστανται, ελλοχεύουν και συχνά είναι συγκαλυμμένες, απειλές που επιχειρούν να μας εξοικειώσουν με την παρουσία τους, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν τόσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, όσο και τη συχνότητα των δράσεών τους, σε βάρος του Ελληνισμού».

Ο νέος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Σπυρίδων Παπαγεωργίου κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής ανέφερε:

Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση – παραλαβή της Διοίκησης 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

«Υπόσχομαι ότι, θα διοικήσω δια του παραδείγματος, με δικαιοσύνη, μεγαλοψυχία, σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με άριστες ανθρώπινες σχέσεις και με γνώμονα τις στρατιωτικές αρετές και το πνεύμα Μονάδας.

Σέβομαι και τιμώ το έργο που μέχρι σήμερα έχει επιτελεστεί από το μόχθο και την προσπάθεια των προκατόχων μας και σας καλώ όλους σας να συνεχίσετε τις άοκνες προσπάθειές σας με τον ίδιο ζήλο, πνεύμα αλληλεγγύης, αγάπης και συνειδητής πειθαρχίας προκειμένου να διατηρηθούν όλα όσα επιτεύχθηκαν και να βελτιωθούν εκείνα στα οποία  υπάρχουν περιθώρια.

Σε αυτό το πλαίσιο καλείστε να αναπτύξετε πρωτοβουλία, να επιδείξετε αυτοπεποίθηση, επαγγελματισμό, ικανότητα να αντιμετωπίζεται το απρόβλεπτο».

Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση – παραλαβή της Διοίκησης 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Λαμπιδώνης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διευθυντή Α΄Κλάδου στην ΑΣΔΥΣ.

Και στους δύο ευχόμαστε υγεία, οικογενειακή και ατομική ευτυχία και να είναι δυνατοί στην εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: https://samostoday.gr