13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ. Μέσα στην ημέρα νέα συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ....

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ. Μέσα στην ημέρα νέα συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ. Οι πρώτες πληροφορίες

Του Ηλία Προύφα

Υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, συνεδριάζει αυτή την ώρα το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Η πρώτη συνεδρίαση του ΣΑΓΕ, με τη νέα του σύνθεση ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, στην πρώτη του συνεδρίαση το ΣΑΓΕ, θα κρίνει τους Αντιστράτηγους και τους αντίστοιχους αξιωματικούς σε ΠΝ και ΠΑ και θα προάγει Υποστρατήγους για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα προκύψουν.

Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε σήμερα θα ”τελειώσουν όλα” και θα συγκροτηθούν τα Ανώτατα κατά κλάδο Συμβούλια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου, όλες οι κενές θέσεις θα καλυφθούν κανονικά και δεν θα υπάρχουν μέλη συμβουλίων που θα αναλάβουν διπλά καθήκοντα, όπως συνέβη στο παρελθόν όπου μέχρι τις κρίσεις του Μαρτίου, Αντιστράτηγοι είχαν αναλάβει εκτός από τους σχηματισμούς τους την 1η Στρατιά και τη Γενική Επιθεώρηση Στρατού – Διεύθυνση Δόγματος και Εκπαίδευσης.

Μετά την ολοκλήρωση του ΣΑΓΕ, οι εισηγήσεις της Στρατιωτικής ηγεσίας θα σταλούν προς επικύρωση στην πολιτική και θα ακολουθήσει δια περιφοράς συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, όπου θα προχωρήσει στις τοποθετήσεις των μελών των νέων συμβουλίων (ΑΣΣ, ΑΝΣ, ΑΑΣ).

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώνουμε…