13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑπ. ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς: Η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν είναι κομματική σκοπιμότητα,...

π. ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς: Η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα

Το κοντέρ στις 25 Ιουνίου μετράει από το μηδέν και η ΝΔ χρειάζεται τις ίδιες και ακόμα περισσότερες ψήφους για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, η οποία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα αλλά εθνική αναγκαιότητα, τονίζει σε συνέντευξη του στο ekefalonia.gr, ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ και πρώην υπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.
Στη συνέντευξη, την οποία έδωσε ενόψει της περιοδείας του μαζί με την Σοφία Ζαχαράκη, στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, από όπου ξεκινά και το πρόγραμμα περιοδειών στελεχών της ΝΔ στην Περιφέρεια, είπε ότι το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σταθερά βήματα μπροστά ή ακυβερνησία και περιπέτεια;
Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, λέγοντας: «Οι κάλπες όμως θα είναι και πάλι άδειες και πρέπει να γεμίσουν από την αρχή. Θέλουμε επομένως να έχουμε την ίδια κι ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Θέλουμε τις ίδιες κι ακόμη περισσότερες ψήφους. Θέλουμε να υπάρξει παντού η ίδια κι ακόμη πιο έντονη παρουσία των στελεχών μας. Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο για το σκοπό αυτό και η ανταπόκριση όλων είναι θεαματική. Υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.
Σε ερώτηση αν μετά την επικράτηση της ΝΔ στην προηγούμενη αναμέτρηση, διαφαίνεται κίνδυνος φαινομένων αλαζονείας ή χαλάρωσης με επιπτώσεις στην εκλογική απόδοση του κόμματος, ο κ. Χαρδαλιάς επικαλέστηκε τα όσα είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης ο οποίος, όπως ανέφερε,  ζήτησε «Όχι έπαρση και αλαζονεία, όχι εφησυχασμός και επανάπαυση. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Μπορεί οι εκλογές του Μαΐου να έδωσαν απαντήσεις σε πολλά από τα διλήμματα που βρίσκονταν μπροστά μας, άφησαν όμως αναπάντητο το κυρίαρχο διακύβευμα που είναι η συγκρότηση βιώσιμης κυβέρνησης. Μπορεί να κατέστησαν πασιφανές ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης πέρα από την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, αλλά χρειάζεται επαναβεβαίωση της βούλησής τους. Το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης δεν μεταφέρεται στην δεύτερη».
«Το κοντέρ στις 25 Ιουνίου μετράει από το μηδέν. Και ο πήχης της αυτοδυναμίας θα ανέβει πιο ψηλά αν έχουμε – πράγμα εξαιρετικά πιθανό – περισσότερα κόμματα στη Βουλή. Χρειαζόμαστε λοιπόν τις ίδιες κι ακόμα περισσότερες ψήφους για να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση – και το λέει ξεκάθαρα η Αντιπολίτευση – δεν θα έχουμε Κυβέρνηση. Γι’ αυτό η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα. Οι εκλογές δεν γίνονται, όπως επιχειρούν να πείσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά Κυβέρνησης. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σταθερά βήματα μπροστά ή ακυβερνησία και περιπέτεια;», επεσήμανε ο πρώην υπουργός.
Σε ερώτηση για τον προεκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «όλα τα στελέχη μας καλούνται να επαναλάβουν, με τις αναγκαίες αναπροσαρμογές, όλα όσα έπραξαν στις πρώτες εκλογές, ενώ παράλληλα οργανώνονται συμπληρωματικές στοχευμένες δράσεις, που υιοθετούνται με μεγάλο ενθουσιασμό από όλους – ακόμα και από τους υποψηφίους μας που γνωρίζουν πως δεν έχουν πιθανότητες να εκλεγούν».
«Η αποστολή μας είναι να ακούμε τους πολίτες και να ανταποκρινόμαστε στα ζητούμενά τους», υπογράμμισε.
Σε άλλη ερώτηση για το πώς -μπροστά στη δυναμική που δείχνει το ΠΑΣΟΚ- η ΝΔ θα διατηρήσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οι οποίοι στις 21ης Μαΐου την ψήφισαν, ο κ. Χαρδαλιάς αφού επεσήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη προσπαθεί να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ» και «προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι οι εκλογές αφορούν την ανάδειξη Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όχι Κυβέρνησης» εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι κεντρώοι πολίτες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία πρόταξαν την ανάγκη σταθερότητας και ασφάλειας, συνέπειας και συνέχειας. Ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό είναι και το βασικό διακύβευμα των εκλογών. Ξέρουν πολύ καλά ότι στις 26 Ιουνίου είτε θα έχουμε μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είτε δεν θα έχουμε καμία Κυβέρνηση. Και δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τη σταθερότητα της χώρας, προτιμώντας την «περιπέτεια» της ακυβερνησίας».
Ο κ. Χαρδαλιάς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα ότι αντιτίθενται στις στοχευμένες πολιτικές ενίσχυσης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας απέναντι στο υπαρκτό πρόβλημα της εισαγόμενης ακρίβειας. Και συμπλήρωσε: «Βάφτισαν «κουπόνι» την κάρτα αγορών που δίνει 54 ευρώ τον μήνα σε μια τετραμελή οικογένεια και ζήτησαν μείωση του ΦΠΑ που είτε δεν θα απέδιδε τίποτα στους καταναλωτές – όπως αποδείχθηκε στην Ισπανία – είτε στο βαθμό που απέδιδε θα ωφελούσε εκείνους που καταναλώνουν περισσότερο και όχι τους πιο αδύναμους. Στη μανία τους να λένε όχι σε όλα, αντιπαρατίθενται και στις πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο».
Κάλεσε δε, τον ΣΥΡΙΖΑ να «δουν τουλάχιστον, έστω και τώρα, ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας τις πολιτικές της οποίας αντιγράφουν, κατέρρευσε και πάει για πρόωρες εκλογές, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αύξησε τα ποσοστά της σε όλες τις λαϊκές συνοικίες. Κι αυτό γιατί απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η κοινωνία. Είναι να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που δεν μπορούν, αυτούς που δεν έχουν. Είναι να μην αφήνουμε κανέναν πίσω».
Σε ερώτηση για τις επιφυλάξεις πολιτών του νησιού και την αμφισβήτηση της αντιπολίτευσης, για την υλοποίηση εξαγγελθέντων έργων στην Κεφαλονιά, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε λέγοντας ότι «στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, αποδείξαμε πως ό,τι είπαμε το κάναμε». Και πρόσθεσε: «Στο νέο μας κυβερνητικό πρόγραμμα εντάξαμε δράσεις που δεν ξεπερνούν τα 9 δις ευρώ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε υποσχέσεις για πάνω από 83 δις. Πάει πολύ λοιπόν να μιλούν για υποσχέσεις που θα μείνουν στα χαρτιά εκείνοι που διέπρεψαν στην υποσχεσιολογία και τη γονατογραφία».
Ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε ότι «όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα που παρουσιάσαμε, όλα τα έργα που έχουμε εντάξει σε αυτά είναι απολύτως εξασφαλισμένα» και κάνοντας ειδική αναφορά στο δρόμο Αργοστόλι-Πόρος, τον χαρακτήρισε ως «την πιο σημαντική παρέμβαση που δρομολογείται στο νησί, ένα έργο απολύτως απαραίτητο τόσο για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, όσο και για την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς».
«Γι’ αυτό και οι Κεφαλλονίτες, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, στις 25 Ιουνίου θα επαναεπιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο αξιόπιστο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στηρίζοντας στην κάλπη μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για μια παντοδύναμη Ελλάδα», συμπλήρωσε.
Τέλος κληθείς να ξεχωρίσει τρεις στιγμές της θητείας του αντίστοιχα, ως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ως Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε, στην πανδημία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματικό ηγέτη να παίρνει τις αναγκαίες αποφάσεις τη σωστή στιγμή, βάζοντας πάνω από όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής – στην αντιμετώπιση 23.361 πυρκαγιών σε 784 ημέρες, με το μηχανισμό που αυτή η Κυβέρνηση έστησε, πετυχαίνοντας με τη βοήθεια του Θεού να μην έχουμε καμία ανθρώπινη απώλεια – και σε  αμέτρητες στιγμές στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είτε περιοδεύοντας σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, είτε ως επικεφαλής στην πρώτη αποστολή ξένου κράτους στην Ουκρανία, μέχρι και πρόσφατα, συντονίζοντας την επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν.