13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠ.Ο.Ε.Σ. προς ΥΕΘΑ - Μην εφαρμόζετε 2 μέτρα και 2 σταθμά -...

Π.Ο.Ε.Σ. προς ΥΕΘΑ – Μην εφαρμόζετε 2 μέτρα και 2 σταθμά – εφαρμόστε δικαιοσύνη

ΘΕΜΑ : Νομοθεσία (Ενώσεις εν Ενεργεία Στρατιωτικών)

α. ΕΠ Φ.411.5/215047/Σ.1109/07.2.2020/ΓΕΝ/Β3-IVα

β. Φ.411/23/557360/Σ.1111/26.3.2020/ΓΕΣ/Β2

γ. Φ.454/12/196489/Σ.2605/25.4.2020/ΓΕΕΘΑ/Β1

δ. Φ.412.7/5/511285/Σ.3185/28.4.2020/ΓΕΣ/Β1

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με το (β) σχετικό έγγραφό της η Β2 του ΓΕΣ ζήτησε τη νομική άποψη του αρμοδίου φορέα σχετικώς με το εάν ο χρόνος όλης της θητείας των Προέδρων και των Γεν. Γραμματέων των συνδικαλιστικών ενώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών (πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων) λογίζεται ως χρόνος διοίκησης – ειδικής υπηρεσίας.

Σε απάντησή του το ΓΕΕΘΑ/Β1 [ιδέτε (γ) σχετικό], ως ο αρμόδιος φορέας και σε συνέχεια το Β1 του ΓΕΣ προς το Β2 [ιδέτε (δ) σχετικό] απήντησε ότι ο χρόνος θητείας του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα λογίζεται ως χρόνος διοίκησης – ειδικής υπηρεσίας, σύμφωνα με το ν.3883/2010 και αφορά στο σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ήτοι πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων).

Ωστόσο, επιτρέψτε μας να σας μεταφέρουμε την έντονη απογοήτευσή μας και αγανάκτησή μας καθόσον διαφαίνεται ότι στο ίδιο το Υπουργείο (ΥΠΕΘΑ) διαφορετικά δικαιοδοτικά όργανα, που υπάγονται όμως στο ίδιο όργανο (Υπουργείο) εφαρμόζουν τις ίδιες νομοθετικές διατάξεις με διαφορετικό τρόπο, τιμωρώντας τα στελέχη που αποφάσισαν να βοηθήσουν εκπροσωπώντας τους συναδέλφους τους μέσα από τις ενώσεις της αποκλειστικά και μόνο της Ομοσπονδίας μας, καθιστώντας εν τους πράγμασι ανίσχυρες τις προβλεφθείσες νομοθετικές διατάξεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. ΥΦΕΘΑ, σε ενδικοφανή προσφυγή στελέχους του ΠΝ (με ΑΜ Y-6297) επί διαταγής μεταθέσεώς του, προκειμένου να «γράψει» χρόνο διοίκησης – ειδικής υπηρεσίας, όπως επικαλέστηκε το ΓΕΝ, αν και ανέφερε ότι τυγχάνει Γεν. Γραμματέας πρωτοβάθμιας ένωσης της Π.Ο.Ε.Σ., οπότε ολόκληρος ο χρόνος της θητείας του λογίζεται ως χρόνος διοίκησης – ειδικής υπηρεσίας, εντούτοις μετατέθηκε κατά παράβαση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και του (γ) σχετικού εγγράφου. 

Θέλοντας να πιστεύουμε ότι η απόρριψη της ενδικοφανούς προσφυγής του ως άνω συναδέλφου μας (ΑΜ Υ-6297) και συνδικαλιστικού στελέχους της Ομοσπονδίας μας από τον κ. ΥΦΕΘΑ, δεν έχει να κάνει με τη γενικότερη απαξίωση της Ομοσπονδίας μας, αν και η κυριότερη, κατά το παραγόμενο έργο και αντιπροσωπευτικότερη, σε μέλη, δευτεροβάθμια οργάνωση των εν ενεργεία στρατιωτικών, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας και διευθέτηση του θέματος, δια ανακλήσεως της (α) σχετικής διαταγής μεταθέσεως, όσον αφορά στο πρόσωπο του στελέχους του ΠΝ με ΑΜ Υ-6297, προκειμένου να μεταφερθεί σε όλα τα εν ενεργεία στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ότι στο Υπουργείο που ηγείσθε δεν ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά η επικρατεί η δικαιοσύνη και η αντικειμενικότητα.

Οφείλουμε επίσης, με αφορμή το ανωτέρω περιστατικό, να αναφέρουμε ότι τεχνηέντως προσπαθείτε να αποδυναμώσετε την Ομοσπονδία μας, αφού σήμερα υπηρετούν στο Στρατιωτικό σας Γραφείο, προς ενίσχυσή της μόνο δύο (2) άτομα έναντι δώδεκα (12) συναφούς Ομοσπονδίας και βεβαίως όλοι αναρωτούνται πού μπορούν να κάθονται δώδεκα (12) άτομα σε ένα μικρό χώρο 3 Χ 3.

Ο κ. Α/ΓΕΝ, προς τον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, μετά του (γ) σχετικού, παρακαλείται όπως ανακαλέσει την (α) σχετική διαταγή μεταθέσεως του στελέχους του ΠΝ με ΑΜ Υ-6297 και επαναφέρει τούτον σε Μονάδα/Υπηρεσία, η έδρα της οποίας ευρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία αναπτύσσει συνδικαλιστική δραστηριότητα η οικεία ένωση στρατιωτικών, Γενικός Γραμματέας της οποίας τυγχάνει.

ΠΟΕΣ 1057/2020 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd