13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΠ.Ο.Ε.Σ. προς Α/ΓΕΑ - Παράπονα στελεχών για τον προγραμματισμό μεταθέσεων έτους 2021

Π.Ο.Ε.Σ. προς Α/ΓΕΑ – Παράπονα στελεχών για τον προγραμματισμό μεταθέσεων έτους 2021

ΠΡΟΣ : Αρ. πρωτ. 1588

Πίνακας Αποδεκτών Αθήνα, 02 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΙΝ :

ΘΕΜΑ : Προγραμματισμός Μεταθέσεων Έτους 2021

ΣΧΕΤ : Φ.411/ΕΠ14690/Σ.2779/11.9.2019/ΓΕΑ

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Κατόπιν οχλήσεων που δέχτηκε η Ομοσπονδία μας, από μέλη πρωτοβάθμιων ενώσεων – μελών της, διαπιστώθηκε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί η εφαρμογή δηλώσεων τόπου επιθυμίας μετάθεσης για τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, παρόλο που διανύουμε τον προτελευταίο μήνα του έτους.

Η ανωτέρω καθυστέρηση, έναντι του παρελθόντος έτους (η προθεσμία υποβολής φρουρών προτίμησης για τον προγραμματισμό μεταθέσεων έτους 2020 ήταν εντός του χρονικού διαστήματος από 12.9.2019 έως 10.10.2019) έχει ως αποτέλεσμα:

– Τη δημιουργία σύγχυσης και αβεβαιότητας για το μέλλον των συναδέλφων και των οικογενειών τους, καθώς η μετάθεση αποτελεί αν όχι το σοβαρότερο ένα από τα πιο σοβαρά γεγονότα της ζωής τους.

– Την καθυστέρηση ανακοίνωσης προσωπικών, οικογενειακών ή άλλων παραμέτρων που καθιστούν τη μετακίνηση ή μη των στελεχών επιβεβλημένη (πχ μετάθεση ή παραμονή στη φρουρά λόγω κριτηρίων μεταθετικότητας ή αμετάθετου κλπ).

– Τον περιορισμένο ασφυκτικό χρόνο στην κατάθεση προσωπικών αναφορών από τους συναδέλφους, προκειμένου η Υπηρεσία να λάβει υπόψη της τις επιθυμίες μετάθεσής τους (ή μη) για το έτος 2021, ώστε να διατηρήσουν το δικαίωμα στη διοικητική προσφυγή σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης.

Κατόπιν των ανωτέρω και για να αποφευχθούν φαινόμενα μαζικής υποβολής έγγραφων αναφορών τόπων επιθυμίας μετάθεσης από συναδέλφους μας, οι οποίες θα απαιτούν ατέλειωτες ώρες χειρόγραφης επεξεργασίας από τους επιτελικούς φορείς, με κίνδυνο την παρέλευση του χρόνου, άρα και τον μη έγκαιρό προγραμματισμό των μεταθέσεων έτους 2021, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου σήμερα κιόλας να ανοίξει η σχετική εφαρμογή.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠρόεδροςΤσουκαράκης ΑνέστηςΣυνταγματάρχης (ΣΔΓ)6974365800Ο Γεν. ΓραμματέαςΚατσανεβάκης ΙωάννηςΕπισμηναγός (ΥΑΔ)6983503514

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Αποδέκτες για Ενέργεια

Α/ΓΕΑ

Αποδέκτες για Πληροφορία

Π.Ο.Ε.Σ.

Περιφερειακές ενώσεις – μέλη μας (για ενημέρωση των μελών τους)

Περιφερειακές ενώσεις στρατιωτικών (για ενημέρωση των μελών τους)

Στρατιωτικοί συντάκτες