13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠ.Ο.Ε.Σ. - Οδοιπορικά έξοδα και αποζημιώσεις μετακινήσεων λόγω ανάκλησης αδειών

Π.Ο.Ε.Σ. – Οδοιπορικά έξοδα και αποζημιώσεις μετακινήσεων λόγω ανάκλησης αδειών

ΘΕΜΑ: Οδοιπορικά Έξοδα και Αποζημιώσεις Μετακινήσεων

α. ΠΔ200/1993(ΦΕΚ Α’ 75) «Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων» όπως ισχύει

β. Ν.4336/2015 (ΦΕΚ Α’ 94) υποπαρ. Δ9 της παρ. Δ του Άρθρου 2 «Δαπάνες Μετακινούμενων εντός και εκτός της Επικράτειας» όπως ισχύει

γ. Φ.810/36/277560/Σ.2585/08 Μαι 20/ΓΕΕΘΑ/Γ3

δ. Φ.810/66/284857/Σ.3972/01 Ιουλ 20/ΓΕΕΘΑ/Γ3

ε. SIC WAI R 10 0617 AG 20 /ΓΕΕΘΑ/Β’ ΚΛΑΔΟΣ

στ. Φ.742/41/52409/Σ.15474/10 Αυγ  20/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΔΥΠΠ

1. Σας γνωρίζουμε ότι, προβλέπεται η καταβολή οδοιπορικών εξόδων εκτός έδρας για το προσωπικό που ανακλήθηκε, σύμφωνα με τα (ε) και (στ) σχετικά, η χορηγηθείσα άδεια απουσίας του.

2. Ειδικότερα, για την ομοιόμορφη αντιμετώπιση των υπόψη κινήσεων, για το σύνολο του προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α.) καθορίζονται τα εξής: 

α. Στρατιωτικό Προσωπικό.

(1) Η χορήγηση Ημερών Εκτός Έδρας (ΗΕΕ) για εκτέλεση υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 8 του (α) σχετικού.

(2) Η καταβολή του αντίτιμου εισιτηρίων οιοδήποτε Μέσου Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) για την επιστροφή από το τόπο αδείας στην Μονάδα-Υπηρεσία του, χωρίς να υφίσταται ο περιορισμός της παρ.5 του άρθρου 9 του (α) σχετικού, αναφορικά με τις δικαιούμενες θέσεις βάσει του διοικητικού βαθμού του δικαιούχου. Σε περίπτωση χερσαίας μετακίνησης με ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) όχημα, θα καταβληθούν έξοδα κίνησης , σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 του (α) σχετικού.

β. Πολιτικό προσωπικό.

(1) Η χορήγηση μίας (1) Ημέρας Εκτός Έδρας (ΗΕΕ) σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2Αε του άρθρου 11 του (β) σχετικού.

(2) Η καταβολή εξόδων κίνησης που αφορούν στο αντίτιμο εισιτηρίων οιοδήποτε Μέσου Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) για την επιστροφή από το τόπο αδείας στην Μονάδα-Υπηρεσία του, χωρίς να υφίσταται ο περιορισμός του άρθρου 5 του (β) σχετικού, αναφορικά με τις δικαιούμενες θέσεις ανάλογα με το βαθμό και την ιδιότητα τους. Σε περίπτωση της χερσαίας μετακίνησης με ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) όχημα, θα καταβληθούν έξοδα κίνησης , σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 7 του (β) σχετικού.

3. Η δικαιολόγηση των υπόψη δαπανών να πραγματοποιηθεί με την προσκόμιση από τους δικαιούχους, των παρακάτω:

α. Πρωτότυπο Φύλλο Πορείας (Φ.Π.) ή απόφασης μετακίνησης για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό αντίστοιχα, για την κίνηση από τον τόπο αδείας στη Μονάδα-Υπηρεσία του. Σημειώνεται ότι, για την έκδοση του Φ.Π. ή της απόφασης μετακίνησης να ληφθεί υπόψη το εγκεκριμένο έντυπο αδείας του δικαιούχου ή οι βεβαιώσεις – καταστάσεις των Δντών των οικείων Γραφείων προσωπικού, στις οποίες θα αναγράφεται η ημερομηνία έναρξης και λήξης της άδειας καθώς και ο τόπος προορισμού.

β. Εισιτήριο ή Αποδείξεις πληρωμής εισιτηρίων, στην περίπτωση μετακίνησης με Μ.Μ.Μ..

γ. Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου, στην οποία θα δηλώνεται η χρήση Ι.Χ. οχήματος και η διανυθείσα χιλιομετρική απόσταση (αριθμός χλμ), στην περίπτωση χερσαίας μετακίνησης.

4. Σημειώνεται ότι:

α. Η ημερομηνία έκδοσης του Φ.Π. και της απόφασης μετακίνησης θα πρέπει να είναι ίδια ή προγενέστερη της ημερομηνίας κίνησης.

β. Για την δικαιολόγηση των υπόψη κινήσεων ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 7 του (α) σχετικού για το στρατιωτικό και της παρ. 9 του άρθρου 1 του (β) ομοίου για το πολιτικό προσωπικό, αναφορικά με τα ελάχιστα όρια απόστασης.

γ. Οι υπόψη ΗΕΕ, καταβάλλονται στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, πέραν του ετήσιου ανώτατου ορίου όπως αυτό καθορίζεται στα (α) και (β) σχετικά αντίστοιχα.

5. Τα Γενικά Επιτελεία (ΓΕ) όπως αναφέρουν κόστος των υπόψη κινήσεων, καθώς και αίτημα σχετικής ενίσχυσης του Π/Υ τους μέσω του ΓΕΕΘΑ/Γ3, σύμφωνα με τα καθορισθέντα στα (γ) και (δ) σχετικά, προκειμένου η ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ προβεί σε περαιτέρω ενέργειες αρμοδιότητας της προς το Υπουργείο Οικονομικών.

6. Παρακαλούμε για τις ενέργειές αρμοδιότητας σας.