13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠ.Ο.Ε.Σ. - Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ. - Δεν έλαβαν όλοι οι στρατιωτικοί της Λήμνου τις...

Π.Ο.Ε.Σ. – Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ. – Δεν έλαβαν όλοι οι στρατιωτικοί της Λήμνου τις 8 ΗΕΕ

ΘΕΜΑ : Αποζημίωση Προσωπικού Λόγω Συμμετοχής στην Αντιμετώπιση Μεταναστευτικών – Προσφυγικών Ροών

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 13/25.5.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 879/27.5.2020 έγγραφό μας

γ. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 6/27.5.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Με το σχετικό (α), το οποίο σας κοινοποιήσαμε με το (β) όμοιο, σας μεταφέραμε παράπονα στελεχών που υπηρετούν σε Μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στα οποία δεν καταβλήθηκε η αποζημίωση θέματος αλλά και η μη εισέτι αποζημίωση μερίδας προσωπικού από κινήσεις – υπηρεσίες του Ν. Έβρου για την εκτέλεση επιχειρήσεων.

Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ) στο Armyvoice.gr, γνώρισε ότι ανάλογο θέμα προέκυψε και για τα στελέχη που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.

Με το σχετικό (γ), το οποίο σας αποστέλλουμε συνημμένως, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.) μας γνωρίζει ότι και σε Μονάδες της Περιφερειακές Ενότητας Λήμνου υπήρξαν στελέχη τα οποία αν και συμμετείχαν στις επιχειρήσεις για την αποτροπή μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών, εντούτοις δεν εισέπραξαν, για άγνωστο λόγο, το ποσό που αναλογεί στις οκτώ (8) ημέρες εκτός έδρας (ΗΕΕ).  

Επειδή πληθαίνουν οι φωνές ότι συνάδελφοί μας δεν έλαβαν, χωρίς να γνωρίζουν το λόγο, την αποζημίωση των οκτώ (8) ΗΕΕ, πιθανότητα εκτός της περιοχής του Έβρου και στα νησιά της ΠΕ ΑΣΔΕΝ, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, για τον έλεγχο των δικαιουμένων (που ενεπλάκησαν καθοιονδήποτε τρόπο στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών) και την καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στις ως άνω ΗΕΕ στα πρόσωπα που εκ παραδρομής δεν συμπεριελήφθησαν στις αρχικές καταστάσεις.

…………………..

ΘΕΜΑ : Αποζημίωση Προσωπικού Λόγω Συμμετοχής στην Αντιμετώπιση Μεταναστευτικών-Προσφυγικών Ροών

Σας γνωρίζουμε ότι το σωματείο μας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων και έντονων προβληματισμών από το στρατιωτικό προσωπικό τις περιφερειακής ενότητας Λήμνου τα οποία αφορούν τη μη καταβολή της αποζημίωσης των 8ΗΕΕ (Ημέρες Εκτός Έδρας) η οποία εγκρίθηκε με σχετική Δγη του ΑΓΕΣ που αφορά την αντιμετώπιση μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Όπως ενημερωθήκαμε μεγάλος αριθμός προσωπικού το οποίο συμμετείχε στην εκτέλεση των επιχειρήσεων για την αποτροπή ροών δεν τους έχει καταβληθεί η ως άνω αποζημίωση. Γνωρίζοντας  την καλή θέληση της ιεραρχίας σε θέματα προσωπικού πρέπει  να συμπεριληφθεί  και το υπόλοιπο προσωπικό που δεν αποζημιώθηκε στην εν λόγω αποζημίωση (8ΗΕΕ ) και γιατί τα δικαιούνται αλλά και για την εξάλειψη οποιουδήποτε   αισθήματος αδικίας μεταξύ του προσωπικού. 

ΠΟΕΣ 903/2020 ΕΣΠΕΕΛΗΜ ΜΗ Κ… by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΛΗΜ 6/2020 8HEE by ΠΟ ΕΣ on Scribd