13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠ.Ο.Ε.Σ. - Δωρεάν σίτιση και στέγαση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Π.Ο.Ε.Σ. – Δωρεάν σίτιση και στέγαση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

ΘΕΜΑ : Δωρεάν Σίτιση και Στέγαση στα Στελέχη των ΕΔ

α. Ν.4483/2017 [ΦΕΚ Α΄ 107, «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας – Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις»]

β. Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Αξιότιμοι κοι Υπουργοί.

Με το άρθρο 46 του (β) σχετικού, που βρίσκεται έτοιμο για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, προτείνονται τροποποιήσεις και αντικατάσταση της παρ. 1 του άρθρου 32 του (α) ομοίου, σύμφωνα με την οποία (με την προτεινόμενη τροποποίηση), οι ορεινοί δήμοι του άρθρου 1 του ν.3852/2010 (Α΄ 87), οι δήμοι με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους, των οποίων τουλάχιστον το πενήντα τοις εκατό (50%) των δημοτικών ή κοινοτικών ενοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές στο Μητρώο Δήμων, Κοινοτήτων και Οικισμών της ΕΛΣΤΑΤ, οι νησιωτικοί δήμοι με πληθυσμό μικρότερο των δεκαοκτώ χιλιάδων (18.000) κατοίκων, καθώς και τα νομικά πρόσωπα των δήμων αυτών, μπορούν να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής στο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κέντρων υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, στο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσία στις περιοχές δικαιοδοσίας τους. Η διευκόλυνση του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να χορηγείται και σε υπαλλήλους που αποσπώνται στους δήμους αυτούς για τη στελέχωση των Υπηρεσιών τους. Ο υπολογισμός του πληθυσμού γίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής.

Θεωρούμε ότι, προφανώς από αβλεψία για μια ακόμη φορά, δεν εντάσσονται στα πρόσωπα που μπορούν να τύχουν παροχής δωρεάν σίτισης και καταλύματος διαμονής και οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Επειδή είναι δεκάδες οι περιπτώσεις συναδέλφων μας που είτε υπηρετούν είτε είναι αποσπασμένοι, τουλάχιστον στις περιοχές που μνημονεύονται στο ως άνω άρθρο και αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να ενοικιάσουν κατοικία, η οποία όπως ήδη γνωρίζετε, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν υφίσταται, λόγω διαθέσεων των όποιων οικιών ή καταλυμάτων ως Airbnb, παρακαλούμε όπως εντάξετε στην ως άνω τροποποίηση/αντικατάσταση και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.  

ΠΟΕΣ 1473/2020 ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΙΤΙ... by ΠΟ ΕΣ