13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΠ.Ο.Ε.Σ. - Έληξε η σύμβαση του ΓΕΑ με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Π.Ο.Ε.Σ. – Έληξε η σύμβαση του ΓΕΑ με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

ΘΕΜΑ : Σύμβαση ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ με Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Προσφάτως ενημερωθήκαμε από συναδέλφους μας που υπηρετούν σε Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ότι στην προσπάθειά τους να προμηθευτούν φάρμακα από φαρμακεία της περιοχής, οι φαρμακοποιοί τους ενημέρωσαν ότι έληξε η σύμβασή τους με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, από την 01 Φεβρουαρίου 2020, σε αντίθεση με τα Γενικά Επιτελεία Στρατού και Ναυτικού, οι συμβάσεις των οποίων παραμένουν σε ισχύ.

Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, με την έξαρση του κορωνοϊού στη Χώρα μας, όπου τα φαρμακεία τείνουν να γίνουν οι πολύτιμοι βοηθοί των πολιτών και το δεύτερο σπίτι τους, θεωρούμε αδιανόητο να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοί μας, λόγω κάποιο τυπικών προβλημάτων και διαδικασιών.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε για τη διερεύνηση του θέματος και την άμεση και δραστική παρέμβασή σας, όπως κάνατε και στο παρελθόν με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η παροχή φαρμακευτικού υλικού από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης στους/στους συναδέλφους μας της Πολεμικής Αεροπορίας, ιδίως σε αυτές/αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ο κ. Α/ΓΕΑ, προς τον οποίο αποστέλλεται το παρόν παρακαλείται, ωσαύτως, για την παρέμβασή του.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλή των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προς τον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλείται όπως εξετάσει τη δυνατότητα παράτασης της υπόψη σύμβασης, μέχρις ότου επιλυθεί, στο πλαίσιο της επαγγελματικής δεοντολογίας που διακρίνει τους Έλληνες φαρμακοποιούς.

ΠΟΕΣ 461/2020 ΦΑΡ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΝΙΚΗΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Επισυναπτόμενα αρχεία461-2020 ΦΑΡ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΝΙΚΗΣ.pdf