13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠως το Lockdown καθυστέρησε την προκήρυξη ΕΠΟΠ

Πως το Lockdown καθυστέρησε την προκήρυξη ΕΠΟΠ

Του Ηλία Προύφα

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, έχει φέρει πολλές αλλαγές και πολλές ανατροπές στις ζωές όλων μας. Από τη λειτουργία του δημόσιο και ιδιωτικού τομέα, μέχρι και την καθημερινότητά μας, πολλά έχουν αλλάξει για πάντα, πολλά θα αλλάξουν για πάντα και πολλά όπως η εκπαίδευση, δίκες, διαγωνισμοί κλπ, πήγαν πίσω.

Από τα ”θύματα” των αλλαγών και των καθυστερήσεων λόγω κορονοϊού, φαίνεται πως δεν ξέφυγε ούτε ο επικείμενος διαγωνισμός, για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών, ο οποίος ήταν έτοιμος να διενεργηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Που και πως επηρέασε όμως ο κορονοϊός το διαγωνισμό; Σύμφωνα με όσα ακούμε στο kranosgr, παρόλο που το υπουργείο εθνικής άμυνας, ήταν καθόλα έτοιμο, αποφασίστηκε η καθυστέρηση, λόγω των περιορισμών στη χώρα.

Οι χιλιάδες νέες και νέοι που αναμένεται να υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά και αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, δεν θα μπορούσαν να μετακινηθούν μαζικά σε νοσοκομεία για υγειονομικές εξετάσεις, σε στάδια για τις αθλητικές δοκιμασίες και σε ειδικά κέντρα για τα ψυχομετρικά τεστ.

Τα παραπάνω που επιβάλλονται για τη διαδικασία της πρόσληψης, στην παρούσα φάση είναι απαγορευτικά.

Ορθά λοιπόν εάν ισχύουν αυτοί οι λόγοι το ΥΠΕΘΑ, προχώρησε στην αναβολή των εξετάσεων. Δύο και τρεις μήνες αργότερα δε χάλασε ο κόσμος.

Η υγεία όλων προέχει και το Υπουργείο Άμυνας, μεριμνά γι’ αυτό…