13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΠως τα στελέχη μιας Επιλαρχίας του Έβρου έκαναν στροφή προς ένα πιο...

Πως τα στελέχη μιας Επιλαρχίας του Έβρου έκαναν στροφή προς ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Του Ηλία Προύφα

Τελικά σε πάρα πολλά πράγματα στη ζωή δε θέλει κόπο, για να πετύχεις κάτι αλλά τρόπο…

Αυτό τον τρόπο, που με τη θέλησή και το πείσμα τους, φαίνεται πως βρήκε ο Διοικητής της 24 ΕΜΑ Αλεξανδρούπολης, Αντισυνταγματάρχης Γιάννης Γαϊτανίδης και τα στελέχη της μονάδας, τα οποία αποφάσισαν να κάνουν στροφή, προς ένα ποιο ποιοτικό τρόπο ζωής, μέσα από την άθληση και την υγιεινή διατροφή.

Επηρεασμένοι από τους αρκετούς αιφνίδιους θανάτους , κυρίως νέων ανθρώπων και στη χώρα και με αφορμή το έτος Άθλησης για το Στρατό, που διανύουμε ανέλαβαν δράση.

Στην 24η ΕΜΑ, εντός του στρατοπέδου ”ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ”, υπάρχει ένα γυμναστήριο στο οποίο επικρατούσε τραγική κατάσταση. ”Πλήνθοι και Κέραμοι ατάκτως ερριμένα” κατά τη φράση του Σωκράτη και μάλιστα μουσκεμένα θα προσθέταμε, αφού σχεδόν δεν υπήρχε οροφή.

Με την έγκριση του Ταξίαρχου Βάσιου, ο Αντισυνταγματάρχης Γαϊτανίδης, που ήταν ο εμπνευστής της ιδέας και τα στελέχη της 3ης Ίλης, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έκαναν στην κυριολεξία το ακατόρθωτο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό χώρο άθλησης, ο οποίος πλέον είναι έτοιμος να δοθεί προς χρήση.

Νέο δάπεδο, καινούργια ψευδοροφή, φωριαμοί, συντήρηση υπαρχόντων οργάνων γυμναστικής, όλα πέρασαν από τα χεράκια τους.

Τα πρώτα εύσημα όπως μαθαίνουμε η 24 ΕΜΑ τα έλαβε με την ολοκλήρωση του έργου από Ιταλούς, ενώ σήμερα εισέπραξαν και ευμενή σχόλια τόσο από τον νέο Μέραρχο, Υποστράτηγο Χρήστο Μπακιρτζή και το νέο Ταξίαρχο Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι οποίοι επικροτούν τέτοιες ενέργειες.

Μάλιστα ο Υποστράτηγος Μπακιρτζής, ως fit ο ίδιος, ακολουθώντας το δόγμα των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, για περισσότερη άθληση, ετοιμάζεται να δώσει κίνητρα σε όλες τις Ταξιαρχίες και τις μονάδες της μεραρχίας, για…στροφή προς την άθληση.

Προς το παρόν , όλοι για μηνιαία συνδρομή στην 24 ΕΜΑ…