13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΠως ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος ενημέρωσε τον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο για...

Πως ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος ενημέρωσε τον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο για την πτώση του μοιραίου ΦΑΝΤΟΜ

Του Ηλία Προύφα

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής διοίκησης του Δ’ΣΣ, ενημερώθηκε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, για την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους ΦΑΝΤΟΜ της Πολεμικής Αεροπορίας, νότια του Αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του Δ’ΣΣ και την ώρα που ο νέος Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, αναγίγνωσκε την ημερήσια διαταγή, ο επικεφαλής της προσωπικής συνοδείας – επιτελείου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ , τον πλησίασε στην εξέδρα των επισήμων και τον ενημέρωσε ότι αεροσκάφος F-4, συνετρίβη την ώρα που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Άμεσα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ζήτησε να συνομιλήσει με τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο κατευθύνθηκαν στην αίθουσα επιχειρήσεων του Δ’ΣΣ, όπου ήρθαν σε επικοινωνία με τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Υπουργός και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μετά τη ενημέρωση και την πρώτη σύσκεψη που ακολούθησε αναχώρησαν για την Αθήνα, με το Στρατηγό Φλώρο, να βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με τους Αρχηγούς και τους Επιτελείς του, συντονίζοντας την κατάσταση.

Λόγω του ότι, επρόκειτο να ακολουθήσει η τελετή παράδοσης παραλαβής του Γ’ΣΣ, όπου τον Υπουργό και τον ΑΓΕΕΘΑ, θα εκπροσωπούσε ο ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Στρατηγός Φλώρος ζήτησε από τον ΑΓΕΣ, να διατάξει στο σχηματισμό, ακύρωση της δεξίωσης που είχε προγραμματιστεί μετά την τελετή, όπως κι έγινε.

Κατά την επιστροφή στην Αθήνα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατευθύνθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες, ενώ μετέβη από το γραφείο του και πάλι απόψε στην αίθουσα επιχειρήσεων, όπου ενημερωνόταν για την εξέλιξη της πορείας των ερευνών, δίνοντας κατευθύνσεις και παράλληλα ενημέρωση στον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιώτοπουλο, με τον οποίο από την πρώτη στιγμή του συμβάντος είχαν άριστη συνεργασία.

Ήδη στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος και στις τελετές παράδοσης – παραλαβής θα τηρηθούν, όπως και απαιτείται μόνο τα απαραίτητα (ανάκρουση εθνικού ύμνου, δοξολογία και επίδοση λαβάρων). Οι έρευνες για την ανεύρεση του κυβερνήτη του αεροσκάφους συνεχίζονται και θα συνεχίζονται για καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, κατά την οποία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, θα μεταβούν αρκετές φορές στο κέντρο επιχειρήσεων.

Όλοι προσεύχονται και ελπίζουν σε ένα θαύμα να βρεθεί ζωντανός ο 31χρονος κυβερνήτης ,Σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιτλακίδης, γι’ αυτό και οι έρευνες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, δε θα σταματήσουν.