13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΠυροβολισμοί στο Σουφλί. Τι δήλωσε ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου στο kranosgr

Πυροβολισμοί στο Σουφλί. Τι δήλωσε ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου στο kranosgr

Του Ηλία Προύφα

Για το σοβαρό περιστατικό με την ανταλλαγή πυροβολισμών στον ποταμό Έβρο, που είχε ως αποτέλεσμα μια Αφρικανή μετανάστρια να πέφτει νεκρή από κοντινό, όπως αναφέρεται, πυροβολισμό.

Οι άγρυπνοι φρουροί του ποταμού Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες εντόπισαν μια βάρκα με μετανάστες που βρισκόταν στην τουρκική πλευρά του ποταμού και προσπαθούσε να τον διασχίσει, προκειμένου να περάσει στην Ελληνική όχθη.

Στην προειδοποίηση για απομάκρυνση με φωτεινά σήματα, από φακούς, της ελληνικής συνοριοφυλακής, όχι μόνο δεν άλλαξε πορεία η βάρκα αλλά και άρχισαν οι πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά, όπου βρισκόταν περίπολο στρατοχωροφυλακής, με τους Έλληνες να απαντούν με πυρά στον αέρα. 

Οι ελληνικές αρχές εντόπισαν και περισυνέλεξαν τέσσερις παράτυπους μετανάστες, και συγκεκριμένα τρεις άνδρες Πακιστανούς και μια γυναίκα από την Ερυθραία ενώ μια γυναίκα, πιθανώς και αυτή από την Ερυθραία, περισυνελέγη νεκρή. Η βάρκα επέστρεψε στην Τουρκία αφού άφησε τους μετανάστες στην Ελληνική πλευρά.

Για το περιστατικό ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, δήλωσε στο kranosgr:

”Ακόμη ένα δύσκολο περιστατικό στον Έβρο μας. Με μεγάλη αποφασιστικότητα, ψυχραιμία, επαγγελματισμό έγινε η διαχείριση αυτού του σοβαρού περιστατικού.

Δυστυχώς πέρα από την διάσωση των πέντε ανθρώπων ανάμεσα τους και ένα ανήλικο μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μας, πάρα τα προβλήματα μας να είμαστε στην πρώτη γραμμή φύλαξης των συνόρων της πατρίδας μας.

Με πολύ κόπο και με πολύ φιλότιμο κρατάμε τα σύνορα μας..

Συνεχίζουμε..”