13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΠτώση Canadair: Στα Χανιά το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά

Πτώση Canadair: Στα Χανιά το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά

Τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη το φέρετρο του 34χρονου

Στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι Χανίων έφτασε η σορός του Χρήστου Μουλά,του κυβερνήτη του μοιραίου Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο,ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Χρήστου Μουλά το οποίο είναι τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη σημαία. Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 34χρονου κυβερνήτη η οποία βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αποχώρησε από τον ναό, λόγω της εγκυμοσύνης της, καθώς διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

5938760
5938762
5938770
5938774
5938780
5938797
5938798
5938799
5938800
5938801

Υπενθυμίζεται ότι το αγέννητο παιδί του 34χρονου κυβερνήτη θα υιοθετήσει η Bουλή ύστερα από απόφαση που έλαβε προσφέροντας του στήριξη μέχρι να συμπληρώσει το 25ο έτος του.

Σημειώνεται ότι ο πραύλιος χώρος της εκκλησίας, είναι γεμάτος με στεφάνια, από φίλους συγγενείς καισυναφέλφους του 34χρονου σμηναγού.

Στην κηδεία παρίσταται και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ παρών είναι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκανάκης, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο ναύαρχος εν απποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, επίτημος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και εκπρόσωποι από την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις.

«Θλίψη αλλά και σεβασμό για τους ήρωές μας, για τους ανθρώπους που αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, συνεχίζουν να έιναι εκεί, στα μέτωπα των πυρκαγιών», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Σήμερα τιμούμε έναν ήρωα», ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα εκφωνηθούν έξι επικήδειοι. Επικήδειο θα εκφωνήσει και ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

1_2
2_2
3_2
4
5
6
7
8


Συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια του ιερέα του χωριού

«Το κλίμα είναι βαρύ. Βουβός πόνος, βουβή συγκίνηση είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το κλίμα που επικρατεί. Ο ήρωας σμηναγός Χρήστος Μουλάς θα μείνει αθάνατος στις ψυχές μας και στην μνήμη μας», δήλωσε ο ιερέας του χωριού του Χρήστου Μουλά.


Το όνομα των δύο πιλότων σε κοινόχρηστο χώρο στο Γαβαλοχώρι

Το όνομα των δύο αδικοχαμένων πιλότων, αποφάσισε να δώσει σε κοινόχρηστο χώρο του χωριού, το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου, συνεδρίασε εκτάκτως μετά την είδηση του θανάτου των δύο αεροπόρων στην Κάρυστο, Σμηναγού Χρήστου Μουλά και Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, η οικογένεια ενός εκ των οποίων, ήταν κάτοικος του Δήμου και αποφάσισε:

Να παραστεί σύσσωμο μετά του Δημάρχου Αποκορώνου, στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Χρήστου Μουλά, που θα γίνει στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου.

Να απευθύνει ο Δήμαρχος Αποκορώνου επικήδειο λόγο και να εκφράσει τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Να δώσει το όνομα των δυο πεσόντων αεροπόρων σε κοινόχρηστο χώρο (δρόμο ή πλατεία) της κοινότητας Γαβαλοχωρίου.

Να καταθέσει στέφανο στην μνήμη τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση».

ΠΗΓΗ: https://www.parapolitika.gr