13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΠτώση Καναντέρ: Στο σπίτι της οικογένειας του Ανθυποσμηναγού Στεφανίδη στελέχη της Π.Α

Πτώση Καναντέρ: Στο σπίτι της οικογένειας του Ανθυποσμηναγού Στεφανίδη στελέχη της Π.Α

Στο πλευρό της οικογένειας του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη σημερινή πτώση του Καναντέρ στην Κάρυστο, βρέθηκαν νωρίτερα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να παράσχουν ψυχολογική στήριξη για τις εξαιρετικά δύσκολες αυτές ώρες.

Την ίδια ώρα, γιατρός του σώματος επισκέφθηκε τους γονείς του αδικοχαμένου 27χρονου, ενώ ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας, παραμένει έξω από το σπίτι της οικογένειας του στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, για κάθε ενδεχόμενο.

Στην οικία της οικογένειας εξάλλου άρχισαν να φτάνουν από νωρίς το βράδυ συγγενείς και φίλοι με το κλίμα να είναι εξαιρετικά βαρύ.

Οι δυο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος τύπου CL-215 κατέπεσε και συνετρίβη στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια.

Ο 27χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους με βαθμό Ανθυποσμηναγού (Ι), Περικλής Στεφανίδης, είχε μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη.

Ο πιλότος που επέβαινε στο αεροσκάφος με κυβερνήτη τον 36χρονο Σμηναγό, Χρήστο Μουλά, φοίτησε στο 16ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο 16ο Λύκειο της πόλης. Αμφότερα τα σχολεία, βρίσκονται στην περιοχή της Ξηροκρήνης.

Θυμίζουμε ότι, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.