13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ''Πρώτα θα φάνε οι Αστυνομικοί και μετά στρατιωτικοί και όλοι οι άλλοι;''...

”Πρώτα θα φάνε οι Αστυνομικοί και μετά στρατιωτικοί και όλοι οι άλλοι;” Το παράδοξο της Λέσχης Αλλοδαπών Ρουφ

Του Ηλία Προύφα

Στις Λέσχες Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, όπου εκτός από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη και τα μέλη των οικογενειών τους, σιτίζονται και απολαμβάνουν όλων των υπηρεσιών (καφέ, ποτό κλπ) και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτό γίνεται χωρίς καμία διάκριση. Μάλιστα υπάρχουν στρατιωτικές εκμεταλλεύσεις, όπως για παράδειγμα το Military Club της Θεσσαλονίκης, όπου τυχαίνει να υπάρχουν ημέρες που η πλειοψηφία των θαμώνων να είναι αστυνομικοί, οι οποίοι εκτελώντας υπηρεσίες στην παραλία και το Λευκό Πύργο, αγοράζουν τον καφέ, το νερό κλπ και πολύ ορθά από τη στρατιωτική εκμετάλλευση της ΛΑΦ Θεσσαλονίκης.

Ποτέ δεν υπήρξε διαχωρισμός.

Σύμφωνα όμως με την καταγγελία που ήρθε στο kranosgr.com, αυτό φέρεται να μην ισχύει για Λέσχη της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Λέσχης Αλλοδαπών Ρουφ, όπου θα πρέπει να εξυπηρετηθούν πρώτα τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη της ΕΛΑΣ και κατόπιν στρατιωτικοί, πυροσβέστες και άλλοι δικαιούχοι.

Ακολουθεί η καταγγελία

Καλημέρα σας

    Στο  Ρουφ, λειτουργεί η λέσχη της διεύθυνσης αλλοδαπών Αττικής, στην οποία εξυπηρετείται εκτός από προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΑ) και προσωπικό λοιπών σωμάτων ασφαλείας (ΣΞ, Πυροσβεστική), που υπηρετεί ή διαμένει στην περιοχή. Ακριβώς κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις λέσχες του ΣΞ, σε όλη την Ελλάδα, όπου εξυπηρετείται και το προσωπικό της ΕΑ.

    Στις 26 Μαίου 2023, στην παραπάνω λέσχη, τα στελέχη του ΣΞ, όπως και τα λοιπά στελέχη των σωμάτων ασφαλείας (πχ Πυροσβεστική),  είχαν διαφορετική αντιμετώπιση, σε σχέση με το προσωπικό της Ε.Α. Πρώτα εξυπηρετούνταν το εν ενεργεία προσωπικό της ΕΑ, μετά οι απόστρατοι τις ΕΑ και στην συνέχεια οι υπόλοιποι. Ακόμη και αν εν ενεργεία προσωπικό της ΕΑ, ερχόταν μετά από στέλεχος του ΣΞ, το παρέκαμπτε και το τελευταίο θα περίμενε στην άκρη μέχρι να εξυπηρετηθεί πρώτα το προσωπικό της ΕΑ. Αυτό στην πράξη, λόγω της αυξημένης κίνησης στην συγκεκριμένη λέσχη, σημαίνει ότι, το προσωπικό των λοιπών σωμάτων ασφαλείας, είναι υποχρεωμένο να περιμένει πάνω από ώρα, μέχρι να τελειώσουν πρώτα όλοι προερχόμενοι από Ε.Α. και φυσικά από φαγητό, ότι περισσέψει.  Αντιθέτως στις λέσχες του Στρατού Ξηράς οι συνάδελφοι της Αστυνομίας, αντιμετωπίζονται ισότιμα σε σχέση με τα λοιπά στελέχη του ΣΞ. 

    Το προσωπικό των λοιπών σωμάτων ασφαλείας (ΣΞ, Πυροσβεστική), που υπηρετεί στην Αθήνα, λόγω κυκλοφοριακού και αποστάσεων, είναι πρακτικά δύσκολο να εξυπηρετηθεί από τις υπάρχουσες λέσχες του ΣΞ και ειδικά στελέχη που υπηρετούν ή διαμένουν στην περιοχή του Ρουφ”. 

Ας ελπίσουμε ότι εάν η καταγγελία ισχύει, να πρόκειται απλά για μια αστοχία εκείνης της ημέρας.