13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠρόληψη και αντιμετώπιση τυχών περιστατικών κορονοϊου στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πρόληψη και αντιμετώπιση τυχών περιστατικών κορονοϊου στις Ένοπλες Δυνάμεις

Για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού που πιθανών να εμφανιστούν σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το ΓΕΕΘΑ έχει αναλάβει τις ακόλουθες δράσεις:

  • Προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και ο εκπρόσωπος λοιμωξιολόγος των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν ως τακτικά μέλη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων, στις επιτροπές και την TaskForceπου έχει συγκροτήσει το Υπουργείο Υγείας.
  • Έχει εκδώσει διαταγές με οδηγίες προς τις Μονάδες – Υπηρεσίες των ΕΔ, που αφορούν στην πρόληψη επέκτασης της επιδημίας.
  • Σε επίπεδο Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καθορίστηκαν οι χώροι υποδοχής και νοσηλείας ενδεχομένων κρουσμάτων, έγινε καταγραφή του απαιτούμενου προστατευτικού υλικού και διαπιστώθηκε η επάρκειά του. Πραγματοποιήθηκε επίσης εκπαίδευση και ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων.
  • Συγκροτήθηκε επιτροπή για την παρακολούθηση εφαρμογής των μέτρων και έγιναν ενημερωτικές ομιλίες.
  • Σε ότι αφορά στην κατάταξη των στρατευσίμων, ελήφθησαν επιπλέον μέτρα για την πρόληψη της διασποράς και για το χειρισμό τυχόν κρουσμάτων. Εφ’ όσον απαιτηθεί, τα Γενικά Επιτελεία θα εκδώσουν εξειδικευμένες επιμέρους οδηγίες για την άμεση αντιμετώπιση οιασδήποτε κατάστασης.