13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΠρόβλημα με τις άδειες σε μονάδα της ΠΑ

Πρόβλημα με τις άδειες σε μονάδα της ΠΑ

Επιστολή αναγνώστη στο kranosgr

Καλημέρα, Είμαι μόνιμο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετώ σε Μονάδα στη Φρουρά της Αττικοβοιωτίας.

Θέλω να καταγγείλω ένα περιστατικό το οποίο συντελείται με την ευλογία και του Διοικητού της Μονάδος αλλά και των Διευθυντών.

Δόθηκε εντολή στο Γραφείο Στρατιωτικού Προσωπικού της Μονάδος να χρεώσει στο Προσωπικού ανά 4 μέρες απουσίας μία (1) ημέρα άδεια και μάλιστα αν αυτή η απουσία είναι συνεχόμενη να προσμετρηθεί και το Σαββατοκύριακο σαν ημέρες απουσίας.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι η Μονάδα λειτουργεί με ποσόστωση όπως ακριβώς έχει διαταχθεί από τα Ανώτερα Κλιμάκια. Επίσης διατάχθηκε από τον Διοικητή να χρεωθεί αυτή η άδεια της μίας (1) ημέρας και στις ευπαθείς ομάδες που λείπουν από καιρό και θα συνεχίσουν να λείπουν για καιρό, και αφού η απουσία τους είναι συνεχόμενη να προσμετρηθούν και οι ημέρες του Σαββατοκύριακου.

Αυτό ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη Μονάδα, καθώς σε επικοινωνία μας με άλλες Μονάδες δεν ισχύει αυτό το καθεστώς, αφού δεν υπάρχει και σχετική Διαταγή από τα ανώτερα Κλιμάκια. Και μάλιστα σε ερώτηση μας γιατί να συμβεί αυτό, η απάντηση που λάβαμε ήταν : Δεν γίνεται να έρθει Σεπτέμβριος και το Προσωπικό να έχει ακόμα τριάντα (30) ημέρες Κανονική Άδεια.