13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠρωτοχρονιά με τον Εθνικό Ύμνο στο Γ'ΣΣ

Πρωτοχρονιά με τον Εθνικό Ύμνο στο Γ’ΣΣ

Του Ηλία Προύφα

Πρωτοχρονιά με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου έκαναν οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι άκουσαν με δέος τον ύμνο εις την ελευθερία.

Την ώρα που στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ’ΣΣ, ο Στρατιωτικός Ιερέας π. Ιωάννης Καραγιάννης, είχε ξεκινήσει τη θεία λειτουργία για τη μνήμη του ουρανοφάντωρος Αγίου Βασιλείου και τη Δοξολογία για το Νέο Έτος, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (ακόμη και κλειστά ηχεία), οι κάτοικοι των περιοχών πλησίον του Γ’ΣΣ, οι οποίοι δεν μπορούσαν να μεταβούν στους ιερούς ναούς λόγω των περιοριστικών μέτρων, άκουσαν από τα σπίτια τους τον Εθνικό μας Ύμνο και εμβατήρια για την αρχή του νέου έτους.

Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τους πάντες στην πρωϊνή ησυχία της πόλης, όταν στην καρδιά της Μακεδονίας μας άκουσαν τον Εθνικό Ύμνο, γεμίζοντας όλους περηφάνεια για το ένδοξο Γ’ΣΣ, που εδρεύει στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εντός του ναού τώρα και προς το τέλος της θείας λειτουργίας ο Στρατηγός Διοικητής του σχηματισμού, Δημήτριος Κούκος, ανέγνωσε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ’ΣΣ, το Πάτερ Ημών, λαμβάνοντας το αντίδωρο και το κομμάτι της Βασιλόπιτας που ευλόγησε ο Π. Ιωάννης Καραγιάννης.

(Φωτό αρχείου από την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου στο Γ’ΣΣ)