13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠροτάσεις του ΠΑΣΥΣΕΚ με θέμα Συντάξεις Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνο...

Προτάσεις του ΠΑΣΥΣΕΚ με θέμα Συντάξεις Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνο και σύζυγο ΑμεΑ

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών  Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) Νόμιμα αναγνωρισμένο  Σωματείο με την υπ΄αριθμ. 18/2015 Διαταγή του Ειρηνοδικείου Άρτας – Εγγεγραμμένο στο ειδικό βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Άρτας με αριθμό: 893/2015 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pasysek.com Email: [email protected]
 
ΠΡΟΣ:Πρόεδρο Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)                Αρ. πρωτ.:57/2020                Άρτα, 22 Οκτ 2020

ΘΕΜΑ: Συντάξεις Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνο και σύζυγο ΑμεΑ

          ΣΧΕΤ:   Ν.3865/2010                  

          Σας αναφέρουμε ότι για όλο τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ισχύει διάταξη του ως άνω σχετικού Νόμου (Κεφάλαιο Δεύτερο/άρθρο 6/παρ. 7α), όπου αναφέρει: «όσοι έχουν ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιά αρκεί η συμπλήρωση του πεντηκοστού (50ου) έτους ηλικίας τους εφόσον έχουν εικοσιπενταετή (25ετή) πλήρη πραγματική συντάξιμη υπηρεσία».

          Τις ημέρες όπου και διανύουμε υπάρχει η διαβούλευση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» και συγκεκριμένα στο άρθρο 31 όπου και αναφέρει: «Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων πασχόντων από κυστική ίνωση ή μόνιμη ορθοκυστική διαταραχή».

          Ο Σύνδεσμος χωρίς να είναι κριτής του νομοθέτη, αλλά ως οι ίδιοι Άτομα με Αναπηρία και μέλη αυτών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, θεωρεί ότι γίνεται επιλεκτική διάκριση για μια ακόμη φορά στο θέμα αναπηρίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

          Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των Ελλήνων και βάση του σχετικού, ο Σύνδεσμος προτείνει την εξής προσθήκη στο άρθρο 31, ότι δηλαδή ισχύει σε όλο το Δημόσιο τομέα για όσους έχουν τέκνο ΑμεΑ: «προκειμένου για όσους έχουν ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιά, τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να συνταξιοδοτούνται μετά από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει εικοσιπενταετή (25ετή) πλήρη πραγματική συντάξιμη υπηρεσία».

          Εκτός αυτού, ζητούμε στο άρθρο 31 την προσθήκη για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με σύζυγο ΑμεΑ, όπως ζητούμε και για τα Στελέχη με τέκνο ΑμεΑ.

          Τέλος, έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχει ειδικό μισθολόγιο και ότι δεν μπορεί να υπάρχει εξίσωση με τους Δημοσίους υπαλλήλους στο θέμα συνταξιοδότησης.

            Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και αγαπητό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ζητούμε από εσάς ως Τριτοβάθμιο όργανο αναπηρίας στη χώρα μας, όπως εξηγήσετε σε όλα τα Υπουργεία ότι το άρθρο του Συντάγματος περί Ισότητας των Ελλήνων, πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για αναπηρία, θα πρέπει να ισχύει και στις Ένοπλες Δυνάμεις επιτέλους.

          Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος   Δημήτριος Χαλάστρας ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ-ΥΓ) 6932467666Ο Γενικός Γραμματέας   Ιωάννης Κορίλλης ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ) 6977242188