13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠροσοχή: Θα είναι δρακόντεια τα μέτρα για "κορονο - εκδρομείς" το Πάσχα:...

Προσοχή: Θα είναι δρακόντεια τα μέτρα για “κορονο – εκδρομείς” το Πάσχα: Μπλόκα της ΕΛΑΣ σε όλα τα διόδια

Δρακόντια θα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ στα διόδια των αστικών κέντρων το Πάσχα προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος εκτός νομού σε υποψήφιους “κορονο – εκδρομείς”.

Οι πληροφορίες θέλουν τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ να κάνει εξονυχιστικούς ελέγχους για το αν τα χαρτιά που επιδεικνύουν οι μετακινούμενοι είναι γνήσια, ενώ σε περίπτωση που δεν είναι θα ασκούνται ποινικές διώξεις. Ολα τα χαρτιά τύπου “μάζεμα ελιών” η υπόθεση υποθηκοφυλακείου ή δικαστηρίου θα ελέγχονται, ενώ θα γίνεται τσεκάρισμα ακόμα και μετά την αναχώρηση του μετακινούμενου. Αναλυτικές εξηγήσεις θα δώσει αύριο Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

“Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί”, τόνισε παράλληλα ο πρωθυπουργός, προειδοποιώντας πως από την Πολιτεία δεν θα γίνουν ανεκτές παραβατικές συμπεριφορές που ενδεχομένως θα κοστίσουν στη “μάχη” κατά της πανδημίας.

Επίσης τις καθημερινές, για την Μεγάλη Εβδομάδα θα συνεχίσει να ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων στο πλαίσιο των μέτρων που προβλέπονται κατά της διασποράς του κορονοιού. Και σε αυτό το κομμάτι, οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ αναμένεται να είναι αυστηροί, ενώ υπενθυμίζουμε για την παράβαση αυτών των περιορισμών προβλέπονται “τσουχτερά” πρόστιμα.
“Ποιοι εξαιρούνται”

Εκτός των περιορισμών, οι πολίτες δηλαδή στους οποίους επιτρέπεται η διαπεριφερειακή μετακίνηση, παραμένουν όσοι πρέπει να βγουν εκτός νομούς για τους εξής λόγους:

Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους εργασίας
Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας
Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή
Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
Μετακίνηση εκτός νομού για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας
Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές που επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους

Σημειώνεται πως όσοι μετακινούνται για τους παραπάνω λόγους, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr