13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠροσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 με 13 τραυματίες – Οι 5 σε...

Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 με 13 τραυματίες – Οι 5 σε σοβαρή κατάσταση

Ένα τραγικό δυστύχημα είχε η ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, στις 6.58 το πρωί της Δευτέρας προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 που πήγε ξανά στη Λιβύη να πάρει τους τραυματίες από το δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής.

Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα και μετέφερε 13 τραυματισμένα άτομα εκ των οποίων τα 5 είναι σε  κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Σε λίγη ώρα απογειώνεται από Βεγγάζη το ελληνικό C-27 με τις 5 σορούς. Στην αποστολή ήταν 19 άτομα και μετέφεραν μαζί τους φάρμακα και τρόφιμα.

Επίσημη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ προς το παρόν δεν υπάρχει.

Τι συνέβη

Νεκρά είναι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής μετά από τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη ενώ δύο ακόμα αγνοούνται, όπως επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας.

Όπως έγινε γνωστό, το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με όχημα που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση.

Σύγχυση ωστόσο επικράτησε με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που έκανε λόγο για ελαφρά τραυματίες, καθώς στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής έβγαλε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για τραυματισμό στελεχών χωρίς να διευκρινίζει αριθμό.

Από το πρακτορείο Reuters κυκλοφόρησε η είδηση ότι είναι νεκροί 4 Έλληνες στρατιωτικοί.

Μετά από αρκετές ώρες συνεχών τηλεφωνημάτων με ο προξενείο στη Βεγγάζη, και σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να διευκρινιστούν οι συνθήκες και το τι ακριβώς συνέβη, βγήκε λίγο μετά τις 12 το βράδυ ανακοίνωση που έκανε λόγο για 3 νεκρούς και 2 αγνοούμενους.

Η ανακοίνωση, επεσήμανε δε, ότι θα βγει νεότερη ανακοίνωση.

Επισημαίνεται πως η Λιβύη έχει χτυπηθεί επίσης από την κακοκαιρία Daniel αφήνοντας πίσω της χιλιάδες νεκρούς και ολόκληρες πόλεις κατεστραμμένες.

και η αποστολή πήγαινε ως βοήθεια στους πλημμυροπαθείς και αποτελείτο κυρίως από στρατιωτικούς γιατρούς και μηχανικούς.

Στο C-130 της ελληνικής αποστολής υπήρχαν ακόμη τουλάχιστον 2 τόνοι από τρόφιμα και φάρμακα, ως βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς.

Η αποστολή μπήκε σε λεωφορείο και βγαίνοντας προς την Εθνική Οδό για να μεταβούν στους τόπους όπου θα διαμοιράζονταν, έπεσαν πάνω σε ένα φορτηγό με αποτέλεσμα να τυλιχθεί το λεωφορείο στις φλόγες.