13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠρος κλιμάκωση: Όλο και πιο κοντά στο Καστελόριζο το ''Oruc Reis''

Προς κλιμάκωση: Όλο και πιο κοντά στο Καστελόριζο το ”Oruc Reis”

Δείτε χάρτη
Ητελευταία παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για δήθεν έρευνες του σεισμογραφικού Ορούτς Ρέις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει ως αποκλειστικό στόχο ένα και μόνο πράγμα. Την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας από τον 28ο μεσημβρινό μέχρι και τον 30ο.

Ταυτόχρονα, προσπαθεί να πείσει την διεθνή κοινότητα ότι το Καστελλόριζο είναι απλά ένα νησί που ανήκει στην Ελλάδα. Όχι ότι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδας. Αμφισβητεί ευθέως ότι το Καστελλόριζο είναι νησί των Δωδεκανήσων, που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία το 1947 με την Συνθήκη των Παρισίων, στην οποία η Τουρκία δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος.

Κινείται σε απόσταση 47 μιλίων και το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Τουρκίας εν όψει της 12ης Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει η παράνομη NAVTEX που έχει εκδώσει για τον συγκεκριμένο θαλάσσιο τμήμα.

Tι αναφέρουν οι Τούρκοι:

”Το Oruc Reis έχει σταματήσει την πορεία του ,πολύ κοντά στο Καστελόριζο. Την ίδια ώρα η Yeni Safak, γράφει ότι μετά από τη NAVTEX που λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου, το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες του με νέα NAVTEX, στα όρια των χωρικών υδατών σε Καστελόριζο και Ρόδο. Οι έρευνες σύμφωνα με το δημοσίευμα θα συνεχιστούν μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα ολοκληρώνεται η σύνοδος της ΕΕ για την ανατολική Μεσόγειο.”  

Το δημοσίευμα: 

ΠΗΓΗ: https://www.pentapostagma.gr