13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΠροκλητική καθυστέρηση της πλήρους καταβολής του ΒΟΕΑ του ΜΤΣ στα στελέχη του...

Προκλητική καθυστέρηση της πλήρους καταβολής του ΒΟΕΑ του ΜΤΣ στα στελέχη του ΣΞ και της ΕΛΑΣ


Ερώτηση ΚΚΕ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) αναδεικνύουν με έγγραφά τους το πρόβλημα της μερικής καταβολής του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (Β.Ο.Ε.Α.) του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), καθόσον με ευθύνη των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη εναρμονιστεί το θεσμικό πλαίσιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού με τις διατάξεις του ν.4472/2017 (νέου ειδικού μισθολογίου – αντιστοίχιση μεριδίων με μισθολογικά κλιμάκια). Επισημαίνουν τις έντονες ανησυχίες τους για πιθανή διαγραφή της οφειλόμενης οικονομικής διαφοράς, λόγω παρέλευσης διετίας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε καταθέσει τις Ερωτήσεις 4710 στις 2 Μαρτίου 2021, την Ερώτηση 7893 στις 9 Ιουλίου 2021, καθώς και την Ερώτηση 851/3 Νοεμβρίου 2021, ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση και ολική χορήγηση του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, καθώς και την αποπληρωμή όλων των εκκρεμών υπολοίπων που υπάρχουν από τη χορήγηση μέχρι σήμερα μέρους του Β.Ο.Ε.Α. από το Μ.Τ.Σ. Μάλιστα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε απάντησή του σε ερώτηση του ΚΚΕ γνώρισε ότι, από 03-06-2020 συγκροτήθηκε επιτροπή εξέτασης και υποβολής πρότασης σχεδίου νόμου, για την τροποποίηση – συμπλήρωση της νομοθεσίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4472/ 2017 (αντιστοίχιση μεριδίων με μισθολογικά κλιμάκια), η κατάρτιση του οποίου (σχεδίου νόμου) ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρακτικό της υπόψη επιτροπής.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει ευθύνη για την παρελκυστική και απαράδεκτη τακτική της. Η μετακύλιση ευθυνών από το ένα Υπουργείο στο άλλο έχει γίνει πλέον καθημερινή απάντηση σε όλα τα δίκαια αιτήματα που προβάλλουν οι στρατιωτικοί μέσω των συνδικαλιστικών τους σωματείων. Αν και έχουν παρέλθει περισσότερα από δύο χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την κατάθεση του σχεδίου της ανακοινωθείσας νομοθετικής ρύθμισης για το Β.Ο.Ε.Α. του Μ.Τ.Σ.;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης