13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠροκεχωρημένο Σχολείο επιχειρήσεων ΜΜΕ του ΝΑΤΟ

Προκεχωρημένο Σχολείο επιχειρήσεων ΜΜΕ του ΝΑΤΟ

Από τις 10 έως τις 21 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο ΠΚΕΕΥΕ το «Προκεχωρημένο Σχολείο επιχειρήσεων ΜΜΕ του ΝΑΤΟ». Στο Σχολείο εκπαιδεύτηκαν 16 Αξιωματικοί και πολίτες από 8 χώρες. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να προετοιμαστούν οι συμμετέχοντες να υπηρετήσουν σε θέσεις Αξιωματικών Δημοσίων Σχέσεων, στα αντίστοιχα τμήματα Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ.

Το Σχολείο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από κοινού από το ΠΚΕΕΥΕ με το “NATO School Oberammergau-NSO” για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της Συμμαχίας, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Κέντρου Αριστείας για τις Στρατηγικές Επικοινωνίες του ΝΑΤΟ. Η εν λόγω δραστηριότητα μόλις λάβει πιστοποίηση ποιότητας από την Συμμαχία θα αποτελεί προαπαιτούμενο για την υπηρέτηση σε θέσεις Επιχειρήσεων ΜΜΕ στα Στρατηγεία του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον των στελεχών του ΠΚΕΕΥΕ, η εκπαίδευση υποστηρίχθηκε και με εκπαιδευτές από το ΝΑΤΟ ACT, το SHAPE, το NSO και το Κέντρο Αριστείας Στρατηγικών Επικοινωνιών. Για την πληρέστερη και μεθοδικότερη παροχή εκπαίδευσης σε θέματα ΜΜΕ, η δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης – TV 100 και η ΛΑΦ Θεσσαλονίκης παρείχαν την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, κατάλληλους χώρους και τηλεοπτικό Στούντιο για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.

Με την διεξαγωγή του «Προκεχωρημένου Σχολείου επιχειρήσεων ΜΜΕ του ΝΑΤΟ» και με την κατάρτιση περισσότερων από 580 Αξιωματικών και πολιτών σε θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης από το «Σχολείου Δημοσίων Σχέσεων», που διεξάγει το ΠΚΕΕΥΕ τα τελευταία 10 χρόνια, το Κέντρο  καθιερώνεται ως ένας από τους σημαντικότερους στρατιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, σε θέματα στρατηγικών επικοινωνιών.